Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

"Don Ivan Bosco" u središtu susreta zajednice "Vjera i svjetlo" u Čakovcu

ČAKOVEC, 27. 6. 2021.
U nedjelju 27. lipnja 2021. godine, u čakovečkoj župi svetog Nikole biskupa, održan je susret zajednice “Vjera i svjetlo” nakon duže pauze uzrokovane pandemijom COVID - 19.

Središnja tema ovog susreta bila je „Don Ivan Bosco“. Susret je započeo molitvom i „vremenskom prognozom“ kada su svi govorili o novostima i važnim događajima koji su im se dogodili u proteklim mjesecima. Svatko je imao za ispričati pregršt velikih i malih događaja. Nakon veselog i zanimljivog razgovara, slijedila je pjesma.

Pjesmom smo došli do naše središnje teme o kojoj nam je govorila Sanja Bratinšćak. Sanja nam je predstavila velikog sveca, don Ivana Bosca. Mogli smo čuti i naučiti važne pojedinosti i događaje iz don Boscova života koje je Sanja potkrijepila različitim slikama. Da bi ponovili važne informacije, uslijedio je kviz o don Boscovu životu. Svi su dobro zapamtili važne informacije i točno odgovorili na sva pitanja.

Nadalje, don Bosco je svojim dječacima rekao, „Ukrali ste mi srce!“ pa smo razgovarali o tome tko je nama „ukrao“ srce. Svaki sudionik je trebao napisati na papirić tko je njemu „ukrao“ srce i zalijepiti taj papirić na veliko srce. Tako smo dobili srce ispunjeno imenima osoba koje volimo.

Zatim je slijedila pjesma i molitva don Ivanu Boscu da nam da dobro i hrabro srce da sve ljude nježno i blago volimo, baš kao što je to on činio.

Susret je završen euharistijskim slavljenjem u kojem su članovi Zajednice aktivno sudjelovali kroz oživljavanje Evanđelja i kao poslužitelji oltara. Sljedeći susret čakovečke Zajednice biti će u subotu, 10. srpnja 2021. godine, s početkom u 16 sati.
 
Rahela Buterin


Slika
Slika
Slika