Katehetski uredObiteljski centarPastoral mladihPastoral studenataCrkvena glazbaMedijska djelatnostLiturgijski pastoralSakralna arhitekturaCaritas Varaždinske biskupijePastoral osoba s invaliditetom i njihovih obiteljiMisijski pastoralPastoral duhovnih zvanjaBiskupijska knjižnicaUdruge

Članovi Udruge slijepih Međimurske županije hodočastili na Mariju Bistricu

MARIJA BISTRICA, 6. 9. 2022.
U utorak, 6. rujna 2022. godine, dva dana prije blagdana Male Gospe, rođenja Blažene Djevice Marije, članice i članovi Udruge slijepih Međimurske županije hodočastili su u Mariju Bistricu. Udruga je organizirala samo hodočašće uz financijsku podršku Zaklade Rhema, a ukupno je bilo 42 sudionika (članovi Udruge uz povjerenika za pastorala osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije i dvije volonterke).
Već u autobusu bilo je obilje radosti i veselja zbog još jednog hodočašća i prelijepog druženja, a vlč. Leonardo Šardi vodio je duhovni program. Tako se na putu molila slavna krunica i svi su sudionici razmislili zašto hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj, a u 9 sati kod kipa svetog Ivana Pavla II. održan je križni put Tomislava Ivančića „Pođi za mnom“. Na taj način bili smo pripravni i za svetu misu kojoj je prethodila sveta ispovijed. Euharistijsko je slavlje u 10:30 predvodio vlč. Kornelije Grgić uz suslavlje vlč. Leonarda Šardija, koji je pročitao prvo čitanje i otpjevni psalam, i đakona Mateja Zakanja. Na misi su sudjelovali i članovi Udruge umirovljenika Novska. Đakon Zakanj u svojoj je homiliji istaknuo kako smo svi mi Crkva i svatko ima određenu ulogu, jednako kao što je i Isus u Lukinu evanđeoskom tekstu pozvao svoje učenike, 12 apostola, koji su ga trebali slijediti.
Na kraju mise svoju je pjesmu „Majci Božjoj Bistričkoj“ pročitao član Udruge slijepih Međimurske županije Danijel Kralj, a nakon euharistijskog slavlja i završnog blagoslova uslijedio je i blagoslov nabožnih predmeta. Susret je završen ručkom članova Udruge u kavani Braco u Čakovcu. Hvala organizatoru na uspješnoj i odličnoj realizaciji hodočašća i vjerujemo da će svima okupljenima ovaj susret biti putokaz prema novom duhovnom jačanju i da ćemo se sretni i radosni naći opet dogodine.
 
MAJCI BOŽJOJ BISTRIČKOJ
 
Majko Božja Bistrička,
podaj nam spasenje,
radost, ljubav, blagoslov,
mir i izbavljenje.
 
K Tebi danas došli smo
da se pomolimo
i da novom Božjom se
snagom napunimo.
 
Budi uz nas svaki dan
kao i do sada,
pomozi nam i u svemu
budi naša nada.
 
Hvala što nas izbavljaš
u našem životu
i što svakom poklanjaš
Gospodnju dobrotu.
 
Čuvaj nas i prelijepu
zemlju nam Hrvatsku,
čuvaj nam obitelji
i slogu kršćansku.
 
Ljubavlju nas nahrani,
rastjeraj žalosti,
naše svjetlo ostani
i izvor radosti.
 
Snagom Krista Isusa
vodi nas do raja
da steknemo život vječni
koji nema kraja.
 
Uz vjeru i molitvu
svi smo kao jedno
i primamo sve što je
našoj duši vrijedno.
 
Neka Bog nas čuva sve
i otkloni tmine
pa da k Tebi dođemo
opet dogodine.
 
Danijel Kralj


Slika
Slika
Slika
Slika