BiskupPovijest biskupijeKatedralaStolni kaptol Blažene Djevice Marije na nebo uzneseneČazmansko-varaždinski zborni kaptol Duha SvetogaSvećeniciŽupeRedovničke zajedniceIn memoriam

Stjepan Trojko

Na Veliki Petak, 14. travnja 2017., u Šenkovcu je u 71. godini preminuo pastoralni župni suradnik dr. Stjepan Trojko. Pokopan je dan kasnije, na Veliku Subotu, a sprovodne obrede predvodio je preč. Vladimir Kolarić, župnik u Šenkovcu.
Misu zadušnicu za dr. Trojka predvodio je varaždinski biskup Josip Mrzljak,  u utorak 18. travnja 2017. u župnoj crkvi Svete Jelene Križarice u Šenkovcu.
Dr. Stjepan Trojko rođen je 12. prosinca 1946. godine  u  Kotoribi  u  kršćanskoj obitelji od roditelja  Ljudevita  i Barbare, koji su mu od malena usadili kršćansku vjeru, marljivost i radinost kojom se  odlikovao kroz cijeli svoj život. Sa suprugom  Katarinom osniva obitelj i gradi dom u Šenkovcu . Posvećuje se liječničkom pozivu te uz mnogo truda i rada postaje cijenjeni  kirurg.  Obitelj i odgoj djece bili su mu na prvom mjestu, gdje istinskim kršćanskim primjerom pokazuje kako se odgovorno živi vjera što kasnije prenosi i na unuke.  Živio je, popularni Pišta, kršćanske vrijednosti,  a zalagao se  za istinske moralne principe koje  je uvijek branio s ljubavlju prema Bogu, Crkvi i čovjeku.
Od  samog početka  osnivanja  župe Svete Jelene, aktivno se uključuje u njezin rad  kroz ekonomsko, a  kasnije  i pastoralno vijeće. Ne  samo da je svjedočio vjeru nedjeljnim dolascima  na  svetu misu, nego je skoro svaki dan bio prisutan čitavši Božju Riječ s puno ljubavi. Također je živio i za  hodočašća, od Izraela i Poljske do Lurda i  Fatime, brižno sve bilježeći kamerom i fotoaparatom.
- Živio je život ispunjen jednostavnošću i skromnošću, a  tako je i otišao s ovog  svijeta. Svoju neumrlu  dušu predaje Bogu kojeg je cijelog  života ljubio i slijedio. Nisu mu bile potrebne velike riječi, već je svjedočio svojim istinskim djelima ljubavi  - kazao je o svom prerano otišlom sumještaninu i župljaninu preč. Vladimir Kolarić, župnik župe Svete Jelene Križarice u Šenkovcu.