Od:
Do:

Tradicionalna školska priredba - djeca iz Vratišinca za djecu Gane

Tradicionalna školska priredba - djeca iz Vratišinca za djecu GaneVRATIŠINEC, 16. 12. 2018.
Pod geslom "I oni su naša braća u Kristu" na treću adventsku nedjelju, ujedno Nedjelju Caritasa, 16. prosinca držana je u Društvenom domu u Vratišincu tradicionalna priredba školske i predškolske djece iz Župe Uzvišenja Sv. Križa Vratišinec za djecu Gane.

U priredbu su bila uključena djeca od vrtićke dobi do osnovnoškolaca iz Osnovne škole dr. Vinka Žganca Vratišinec te područnih škola Krištanovec, Gornji Kraljevec, Peklenica i Križovca.

Na priredbi se prikupilo 2 300 kuna, a vrijednost priredbe je u tome što se djecu uči od malena suosjećati i volontirati za potrebne i izvan naše zemlje. Caritas Župe Vratišinec pod vodstvom gospođe Ane Munđar i predsjednikom Župnog Caritasa, vlč. Pavlom Mesarićem, i ove godine su motivirali učitelje da pripreme djecu za nastup. Posebno su se istaknule; Martina Pintarić, odgojiteljica u Dječjem vrtiću “Srećko” u Vratišincu, Pavla Mesarić, vjeroučiteljica, Danijela Vuković, učiteljica u PŠ Krištanovec, Petra Balažin, vjeroučiteljica zajedno s malim crkvenim zborom "Božji prijatelji", Nina Jambrošić Vidra, učiteljica iz OŠ Vratišinec, Stjepan Horvat, učitelj glazbene kulture iz OŠ Vratišinec, Andrijana David, učiteljica iz PŠ Gornji Kraljevec, Željka Novak, učiteljica iz PŠ Kraljevec, te marljivi volonteri Caritasa Župe Vratišinec.
 
Pavao Mesarić