NaslovnaDjelatnostiFotogalerijeVideoAudioOdjeciKontakt

Obiteljski Križni put u Međimurju

Obiteljski Križni put u Međimurju MEĐIMURJE, 10.4.2022.
Na nedjelju Cvjetnice, 10 travnja, po treći puta, skupina obitelji iz svih triju međimurskih dekanata, uputili su se zajedno hodajući kroz prirodu, razmatrati postaje križnog puta našega Spasitelja Isusa Krista. 24 obitelji podijeljene u dvije skupine, ovisno o procijenjenim mogućnostima prema uzrastu djece, hodali su tzv. murskom i brežnom rutom te se izmijenjivali u čitanju razmatranja obiteljskog križnog puta.

U zajedničkom hodu učili su kako sa svojim slabostima stati pored Marije podno križa, kako se staviti pod sjaj križa koji osvjetljava naše tamne zakutke, kako "molitveno plakati" za svoj spas i spas svoje obitelji. Četverosatno hodanje kroz procvalu prirodu - praćeno društvom i blagoslovom svećenika Ivana Hercega i Marijana Horvata - bila je prigoda za razmatranje o neizmjernoj Božjoj ljubavi koju je Bog imao za čovjeka kad ga je učinio dijelom prekrasnog i dragocjenog stvorenog svijeta, a sve slabo i grešno otkupio svojom žrtvom na križu.
 
"Gospodine naš, zahvaljujemo ti na održanim križnim putevima, na svećenicima koji su bili s nama, na svakoj obitelji i pojedincu, na svakoj molitvi, riječi, razgovoru, osmijehu, toplini srca, vremenu, koraku, prekrasnom rascvjetanom proljeću i svemu što nosimo u srcima i što si nam darovao. O, velik si Bože naš, budi hvaljen i blagoslovljen u vijeke, vjekova!"
 
Vlatka Železnjak 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika