NaslovnaDjelatnostiFotogalerijeVideoAudioOdjeciKontakt

Mons. Bože Radoš: Marija je pratilja moga života.

Mons. Bože Radoš: Marija je pratilja moga života.VARAŽDIN, 23. 11. 2019.
Blažena Djevica Marija ima osobitu ulogu u životu našega novoga biskupa Bože Radoša. Već nam je u svom prvom obraćanju u Varaždinu, kad je sudjelovao na misi za pokojnog biskupa varaždinskog, mons. Marka Culeja, progovorio o tome.

Tada je u katedrali rekao da je to crkva u kojoj se posebno lijepo osjeća. Jer crkva je, kako znamo, kuća Božja, domaćina zovemo svojim Ocem, a varaždinska katedrala jest i crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije. Otkrio nam je također tada, da je kršten isto u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

-Zato ovo mjesto, ovu kuću u kojoj je Marija domaćica, u kojoj nas ona prima kao Majka, osjećam kao svoju kuću.- poručio je mons. Radoš.

O tom značaju što, crkva njegova krštenja i crkva u kojoj će stolovati kao biskup, imaju istu zaštitnicu, Blaženu Djevicu Mariju na nebo uznesenu, progovorio nam je i u svom prvom intervjuu ističući kako mu je cijeli život pod zaštitom Marijinom

- Ona je vodilja moga života, pratnja i zaštita. Kao da se nekako krug zatvara, rođenje i sada ovdje ređenje. Ali u tom krugu još je bilo puno postaja na kojima me je Ona čekala. Župa gdje smo došli u Đakovo bila je posvećena Kraljici svete Krunice, u sjemeništu gdje sam bio bogoslov, a kasnije i duhovnik, bila je kapelica posvećena Bezgrešnom začeću Blažene Djevice Marije. Prva i jedina župa gdje sam bio, bila je Imena Marijina. Marija je pratilja moga života. Kad sam čuo da sam imenovan za varaždinskoga biskupa prva informacija koju sam htio vidjeti, čuti o Varaždinu bila je kome je posvećena katedrala. I kad sam to vidio, prepoznao sam da je to znak, da sam kod kuće, da dolazim u Njenu kuću.- zaključio je mons. Radoš.