NaslovnaDjelatnostiFotogalerijeVideoAudioOdjeciKontakt

Fotogalerija: Zlatna misa preč. Leonarda Logožara

Fotogalerija: Zlatna misa preč. Leonarda LogožaraGORIČAN, 5.7.2020.
U nedjelju, 5. srpnja u rodnoj župi Goričan svoju zlatnu misu slavio je prečasni Leonard Logožar, dugogodišnji župnik župe Štrigova  i dekan Gornjomeđimurskog dekanata (danas Štrigovskog). Istoga dana, na svoj rođendan, slavio je preč. Logožar i svoju mladu misu davne 1970. godine. Na slavlju zlatne mise propovijedao je vlč. Tihomir Ciglar, župnik župe Nedelišće, u kojoj je preč. Logožar nekada bio kapelan. Na temelju nedjeljnog evanđelja osvrnuo se propovjednik na svećenički put preč. Logožara, te je potaknuo i prisutne svećenike, a i vjernike, da i sami budu živa slika Krista – Velikoga svećenika. Na misnom slavlju sudjelovali su uz zlatomisnika, propovjednika i domaćeg župnika Josipa Drvoderića, vlč. Ivan Kozjak i vlč. Nikola Samodol – umirovljeni svećenici iz Varaždina, te vlč. Pavao Markač, župnik župe Sveta Marija i vlč. Ivan Kljunić, župnik župe Kotoriba. U ime župljana župe Goričan i Cehovskog društva sv. Leonarda (1835.) zlatomisnika je na početku pozdravio Josip Vargec, predsjednik Cehovskog društva, te je govor završio riječima: „Prečasni Leonarde mi se z Vami štimamo, a mi se bumo trudili kaj bute se i Vi štimali z nami!“.

Na samom kraju sv. Mise u ime Općine Goričan zlatomisniku Logožaru čestitao je načelnik općine Mario Moharić podsjetivši na 10-tak živućih svećenika rodom iz Goričana, kao i 10-tak pokojnih, uz lijepi broj časnih sestara. „Svi oni svjedoče da vjera u našoj župi Goričan živi.“ Sa nekoliko riječi zahvale obratio se zlatomisniku i mjesni župnik Josip Drvoderić, zahvalivši preč. Logožaru na pomaganju rodne župe Goričan, od kamenog oltara u župnoj crkvi do kaleža i misnice koju je i ovom prigodom preč. Leonard Logožar poklonio rodnoj župi, uručivši mu sliku Franje Mustača Medarova na kojoj su crkve sv. Marije Magdalene i sv. Jeronima u Štrigovi.

U svojoj zahvali slavljenik je među ostalim izrazio želju da želi počivati u sjeni župne crkve sv. Leonarda u kojoj je primio i sakramenat sv. Krštenja te klicu vječnoga života. Tebe Boga hvalimo!, radosno smo zapjevali, za plodonosni rad ovog vrijednog svećenika naše župe Goričan.

Nakon sv. Mise zlatomisnik Leonard Logožar fotografirao se sa nazočnim svećenicima, članovima Crkvenog zbora župe Goričan koji ove godine obilježavaju 95. rođendan (1925.), članovima Cehovskog društva sv. Leonard (1835.), te članovima KUD-a Goričan, kao i sa prijateljima i rodbinom.


Fotografije: Studio Vipro