Od:
Do:

Biskup Mrzljak blagoslovio kapelu svetog Josipa Radnika u Murskom Središću

Biskup Mrzljak blagoslovio kapelu svetog Josipa Radnika u Murskom SredišćuMURSKO SREDIŠĆE, 1. 5. 2017.
Na blagdan sv. Josipa Radnika, 1. svibnja, varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodeći misno slavlje blagoslovio je kapelu Sv. Josipa Radnika u Murskom Središću. S biskupom su suslavili vlč. Tomislav Antekolović, domaći župnik, vlč. Ivan Herceg, župnik u Sv. Martinu na Muri, vlč. Tomislav Leskovar, župnik u Selnici te vlč. Josip Horvat, a na misi su, uz predstavnike civilnih vlasti sudjelovali vjernici, župljani te graditelji, donatori i dobrotovori koji su podržali i pomogli izgradnju kapele.

Prije početka euharistijskog slavlja okupljenima su se obratili župnik vlč. Antekolović te gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak. Župnik Antekolović predstavio je povijest realizacije ideje izgradnje kapele te pozdravio okupljene vjernike. Biskup Mrzljak je u homiliji progovorio o primjeru sv. Josipa, kao zaštitniku radnika i uzoru ispravnog odnosa prema radu.

- Ova kapelica plod je zajedničkog rada župljana i izraz vjere. Ona će biti na službu svakom vjerniku da dostojno i ispravno, s Bogom, živi ovozemaljski život, usmjeren na put koji nas vodi u vječno zajedništvo s uskrslim Gospodinom. Ovdje će se vjernici okupljati, moliti i učiti samo ono što je dobro za čovjeka. Moliti za mir i dobrotu među ljudima. Na to nas potiču nove kapele kao što je i ova - zaključio je biskup.

Na kraju misnog slavlja župnik Antekolović zahvalio je biskupu za dolazak te predvođenje misnog slavlja i blagoslov kapele te je istaknuo zaslužne za izgradnju kapele te svima uputio riječi zahvale. Kapela Sv. Josipa Radnika izgrađena je u svega pet mjeseci donacijom Grada Murskog Središća, domaćih poduzetnika i obrtnika te mnogih građana.
 
Nikola Tomašević

Foto:
www.muralist.hr