NaslovnaDjelatnostiFotogalerijeVideoAudioOdjeciKontakt

Vjera i nada

Tjedna emisija vjerskog sadržaja koja se od 2003. godine realizira kao projekt Varaždinske televizije. Od 2005. godine novoutemeljeni Ured za pastoral u medijima uključuje se u pripremu i realizaciju ovih emisija, najprije uz tehničku podršku Varaždinske televizije da bi kroz nekoliko godina Ured osamostalio uredništvo i proizvodnju same emisije.

Emisija  traje 25 minuta te se emitira subotom i nedjeljom na Varaždinskoj televiziji, Laudato tv, a može se pogledati i na youtube kanalu Varaždinske biskupije. Vjera i nada prati liturgijsku godinu, odnosno Službu riječi. Snima se na terenu ili u studiju, a kao prve suradnike projekta pronalazi svećenike, vjeroučitelje, vjernike laike.

Emisijom želimo poticati druge ljude na život s Bogom. Sjeme Božje Riječi prisutno je u životu vjernika samo je  ponekad potrebno otvoriti oči kako bi se vidjeli plodovi Riječi. Uz predstavljanje župnih zajednica u njihovoj vjerskoj, povijesnoj i kulturnoj baštini pronalazimo sugovornike koji su angažirani vjernici spremni dati svjedočanstvo vlastitog vjerničkog opredjeljenja.

Mnoštvo pojedinačnih i grupnih susreta okupljenih oko pastoralnih župnih zajednica prenosimo u domove naših gledatelja kao svjedočanstvo i poticaj na dublje življenje svoje vjere.

Osim predstavljanaj župnih zajednica, u emisiji s gostima progovaramo o biblijskim temama, blagdanima, svecima, hodočašćima, različitim župnim ili biskupijskim projektima.