NaslovnaDjelatnostiFotogalerijeVideoAudioOdjeciKontakt

Kome da idemo?

“Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga!” (Iv 6, 68)  Ove riječi apostola Petra postale su misao vodilja i programska shema radijske emisije koju je Ured za pastoral u medijima osmislio i krenuo s realizacijom u ljeti 2014. godine.  Želja je da se u kratkom radijskom formatu od 15 minuta, slušateljima lokalnih radijskih postaja, ponudi vjerski program koji slijedi liturgijsku godinu odnosno Službu riječi pojedine nedjelje ili blagdana.

Aktualna društvena situacija često pred nas stavlja pitanje “Kome da idemo”?, gdje tražiti odgovore i rješenja za mnoga životna pitanja. Za vjernika odgovor će uvijek biti Sveto pismo. Upravo  to će biti glavni cilj urednika ovog programa; nastojati aktualizirati Riječ Božju u svakodnevnom životu vjernika.

Kao što to zahtjeva radijski format, bit će tu i dobre duhovne glazbe. Prednost će naravno imati izvođači s područja Varaždinske biskupije kako bi se još više potaknulo i ohrabrilo mlade glazbenike, sastave i zborove mladih naše biskupije na duhovno glazbeno stvaralaštvo.

Emisija se, osim na lokalnim radio postajama, može poslušati i na web portalu naše biskupije.