Od:
Do:

ŽUPNA SVETKOVINA SVETE MAJKE TEREZIJE SVEČANO PROSLAVLJENA U U STARIGRADU, KOPRIVNICA

ŽUPNA SVETKOVINA SVETE MAJKE TEREZIJE SVEČANO PROSLAVLJENA U  U STARIGRADU, KOPRIVNICASTARIGRAD, 5.9.2021.
Župljani prve hrvatske župe posvećene svetoj Majci Tereziji u Starigradu kraj Koprivnice  svečanim misnim slavljem u nedjelju 5. rujna proslavili su svoju župnu svetkovinu. Svetu misu predslavio je vlč. Karlo Kruljac župnik iz Belice u zajedništvu sa svećenicima Koprivničkog dekanata.

U starigradskoj tradiciji uobičajeno misnom slavlju su u svojim svečanim odorama sudjelovale i starigradske udruge: Udruga žena „Kamengrad“ i DVD Starigrad. Na svečanom slavlju bili su prisutni i gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić te zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Uz župni mješoviti zbor pjevanje su na misnom slavlju animirali i članovi klape HRM „Sveti Juraj“ iz Splita.

U propovijedi  je vlč. Kruljac progovorio o nesebičnoj ljubavi i žrtvi svete Majke Tereziije u pomaganju siromašnih – njenih siromaha  koji su bili odbačeni na ulice, kanale , prljavi, gladni , neprepoznatljivi, umirući – oni koje je ona sa svojim sestrama danonoćno stavljala u zagrljaj i zaštitu. Ne za novce, titule , prestiže - već iz Ljubavi . Ta mala, neprimjetna, ali snažna i nježna žena našeg suvremenog doba svjetiljka je i put u ovoj  nemirnoj i uzburkanoj stvarnosti.

Nakon misnog slavlja klapa HRM Sveti Juraj održala je kratki koncert: glasno i srčano, s ljubavlju, otpjevali su svoje poznate melodije o ljubavi prema domovini. Na dan 5. rujna prije pet godina Klapa je nastupila u katedrali Presvetog Srca Isusova u Skopju mjestu krštenja svete Majke Terezije –  Njoj u posjet radosno su opet došli u Starigradsku župu.

 


Slika
Slika
Slika
Slika