Od:
Do:

Župa sv. Leopolda Bogdana Mandića u Koprivnici proslavila svog nebeskog zaštitnika

Župa sv. Leopolda Bogdana Mandića u Koprivnici proslavila svog nebeskog zaštitnikaKOPRIVNICA, 12. 5. 2024.
Župa sv. Leopolda Bogdana Mandića u Koprivnici proslavila je svog nebeskog zaštitnika u nedjelju 12. svibnja 2024. Svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje predslavio je varaždinski biskup Bože Radoš uz suslavlje dekana Koprivničkog dekanata i domaćeg župnika Dominika Vukalovića te drugih svećenika.

Sveta misa je slavljena na prostoru buduće nove crkve i svetišta Leopolda Bogdana Mandića u Varaždinskoj biskupiji, na misi je prisustvovao veliki broj vjernika, a pjevanje je na misi animirao udruženi zbor Leopold i zbor Leopoldove lučice.  

Na početku euharistijskog slavlja okupljene je pozdravio preč. Vukalović te zamolio biskupa Radoša da, kao pastir okupljenih vjernika, moli za njih, njihovu vjeru i nakane.

U svojoj homiliji mons. Radoš je govorio o sakramentu ispovijedi poručivši da je upravo ispovijed trenutak kada vjernici doživljavaju Crkvu kao majku.

Naglasio je i kako je sv. Leopold bio apostol ispovjedaonice te izrazio želju da upravo ova crkva postane ispovjedaonica grada Koprivnice.

Biskup je potaknuo vjernike da i dalje ustraju biti živa zajednica Crkve.

Na kraju euharistijskog slavlja preč. Vukalović podsjetio je kako je prije točno godinu dana biskup Radoš blagoslovio gradilište, a on sam ugradio kamen temeljac u temelj ove crkve koji je donesen iz rodnog mjesta sv. Leopolda, Herceg Novog.

Zahvalio je stoga preč. Vukalović svima koji sa srcem i otvorenošću podupiru ovaj projekt, ovoga dana na osobiti način svima diljem Varaždinske biskupije budući da se, na inicijativu varaždinskog biskupa, po svim župama u Biskupiji skupljala kolekta za izgrdnju ove crkve i svetišta sv. Leopolda Bogdana Mandića u Koprivnici.

I mons. Radoš i preč. Vukalović istaknuli su važnost prije svega izgradnje žive Crkve u kojoj se čuje molitva, pjesma, koja s euharistijskih slavlja odlazi ispunjena radošću.

"A kad bude posveta crkve? Ako nastavimo pa makar i u skromnom, ali veselom darivanju, zašto ne bi bilo za sljedeće Leopoldovo?", zaključio je preč. Vukalović.

Na kraju euharistijskog slavlja završni blagoslov okupljenima biskup Radoš je udijelio s relikvijom sv. Leopolda koja je potom bila izložena vjernicima za čašćenje.

Župnoj svetkovini je prethodila trodnevna duhovna priprava od četvrtka 9. svibnja koju su predvodili preč. Ivan Herceg, župnik iz Nedelišća, vlč. Marijan Kovačić župik iz Virja i preč. Ivica Cujzek župnik iz Župe sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu.

 
Izvor: Župa sv. Leopold Bogdan Mandić Koprivnica


 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika