Od:
Do:

Župa Presvetog Trojstva u Nedelišću svečano je proslavila svoj župni blagdan

Župa Presvetog Trojstva u Nedelišću svečano je proslavila svoj župni blagdanNEDELIŠĆE, 30. 5. 2021.
Slavlje blagdana Presvetog Trojstva u Nedelišću započelo je uočnicom u subotu 29. svibnja predvečer. Misno slavlje kod kapelice Presvetog Trojstva koja se nalazi na Trgu Republike u Nedelišću predslavio je domaći župnik Ivica Herceg.

Na Nedjelju Presvetog Trojstva svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje predslavio je preč. Krunoslav Novak, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije. Preč. Novak, prije 21 godinu, bio je župni vikar u Župi Presvetog Trojstva u Nedelišću, a zajedno sa sadašnjim župnikom krenuo je u sjemenište 1989. godine. Deset godina kasnije,  1999. zajedno su i zaređeni za prezbitere u varaždinskoj katedrali.

Govoreći o Presvetom Trojstvu preč. Novak je pozvao na nasljedovanje Božje Riječi, odnosno da žive Božju ljubav u konkretnom životu. Uz poticajne riječi, posebno je podsjetio na riječi iz prvog čitanje iz Knjige Ponovljenog zakona: „Danas, dakle, spoznaj i zasadi u srce svoje: Gospodin je Bog gore na nebu i ovdje na zemlji – drugoga nema. Drži njegove zakone i njegove zapovijedi koje ti dajem danas da dobro bude tebi i tvojoj djeci poslije tebe; da dugo poživiš na zemlji koju ti Gospodin, Bog tvoj, daje zauvijek.« (usp. Pnz 4, 32-34.39-40).

Misa je slavljena na otvorenome, uz župnu crkvu, na kraju mise župnik Herceg je svima zahvalio i čestitao župni blagdan te Dan državnosti.

 

Izvor: Župa Nedelišće


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika