Od:
Do:

Župa Peteranec proslavila svoje nebeske zaštitnike sv. Petra i Pavla

Župa Peteranec proslavila svoje nebeske zaštitnike sv. Petra i PavlaPETERANEC, 29. 6. 2024.
Varaždinski biskup u miru mons. Josip Mrzljak predvodio je, u subotu 29. lipnja, u 11 sati euharistijsko slavlje u Župi svetog Petra i Pavla apostola u Peterancu povodom proslave zaštitnika Župe Peteranec. Mons. Mrzljak predslavio je svetu misu u koncelebraciji svećenika Koprivničkog dekanata.

U propovijedi je naglasio kako Crkvu čine vjernici, a ne zidovi i tornjevi, rekao je kako smo danas osobito zagledani u primjer svetih apostola Petra i Pavla čiji životi nisu bili savršeni, no Bog je taj koji ih je usavršio, a tako oblikuje i svakoga od nas koji slijedimo njihov primjer i otvaramo srca Bogu.

Vlč. Petar Krašek, župnik u Peterancu, na kraju misnog slavlja pozdravio je okupljene vjernike, zahvalio Bogu, ocu biskupu, svećenicima i svim nazočnima na zajedništvu oko euharistijskog stola.

Na svetoj misi su prisustvovali predstavnici civilnih vlasti, načelnik Općine Peteranec, Ivan Derdić s općinskim vijećnicima. Misno slavlje animirao je Župni zbor Župe Sv. Petra i Pavla apostola iz Peteranca pod ravnanjem orguljaša Zorana Crnčića.
 
Župa Peteranec


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika