Od:
Do:

Župa Nedelišće hodočastila u Aljmaš i Vukovar

Župa Nedelišće hodočastila u Aljmaš i VukovarNEDELIŠĆE - ALJMAŠ - VUKOVAR, 22. 4. 2023.
Vjernici Župe Presvetog Trojstva iz Nedelišća hodočastili su, u subotu 22. travnja 2023. u svetište Majke Božje u Aljmašu i Vukovar.

U aljmaškom svetištu dočekao ih je preč. Ante Markić, sada umirovljeni svećenik koji je ondje bio dugogodišnji župnik.
 
Rekao im je kako u svetište u Aljmaš dolaze vjernici iz čitave Hrvatske. Sadašnja crkva u svetištu je novog datuma, budući da je prijašnja srušena u agresorskom ratu 1991. godine, ali je pod neobičnim okolnostima u ruševinama aljmaške crkve nađen oštećeni Gospin kip i prenesen u Osijek. Kasnije je vraćen i danas se nalazi u crkvi nakon ulaza s desne strane.
 
Nakon Aljmaša, uslijedio je i posjet Vukovar gdje su, uz lokalnog vodiča, imali cjelodnevni razgled grada.
 
Posjetili su Muzej vukovarske bolnice, franjevački samostan, Memorijalno groblje, Spomen dom Ovčara, mjesto masovne grobnice, vodotoranj, središte grada i križ pored Dunava.
 
„Čitav dan u Vukovaru podsjetio nas je na žrtvu ljudi u borbi za slobodu Hrvatske, ali i na stradanje nevinih ljudi. Ne smijemo zaboraviti tu žrtvu i, kao što je rekao vodič, ne smije se ni u nama roditi mržnja. Sva ta stradanja su svjedočanstva što zlo može učiniti, odnosno oni koji su se odvojili od Boga. Stoga smo u više navrata molili i za sve poginule, ali i za sve ljude da slijede Božji put u životu“, poručuju iz Župe Nedelišće.

 
Izvor: Župa Nedelišće


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika