Od:
Do:

Župa Mačkovec domaćin drugog vikenda temeljne formacije animatora

Župa Mačkovec domaćin drugog vikenda temeljne formacije animatoraMAČKOVEC, 22.-23.1.2022.
Pastoralni centar župe sv. Petra i Pavla u Mačkovcu proteklog je vikenda ugostio 40-tak mladih iz šesnaest župa varaždinske biskupije na njihovom drugi formativnom vikendu za animatore.

Uz redoviti program  formacije mladi se svojim sudjelovanjem, sviranjem, pjevanjem, čitanjem uključuju u redovita župna misna slavlja. Vlč. Kosec u subotnjoj se propovijedi osvrnuo na stanje u kojem je Isus bio kako je zapisao evanđelist Marko: "Govorilo se: Izvan sebe je!" istaknuvši da tek kad je čovjek izvan sebe, može biti otvoren za ispunjenje Gospodinom i njegovim Duhom. Ispunjeni Njegovim Duhom Svetim možemo biti strastveni i tom strašću gorjeti za Gospodina. Ako smo u sebi i ispunjeni sobom vodit će nas naša požuda. Strast je ona koja je Gospodina provela kroz muku i smrt do Njegova i našeg uskrsnuća.

Posebno je svečano bilo nedjeljno misno slavlje, ujedno i proslava Nedjelje riječi Božje. Mladi su sudjelovali na misnome slavlju te se pridružili župnome zboru u predvođenju misnih pjesama. Na početku misnoga slavlja mladi su s ministrantima i župnikom koji je nosio Lekcionar sudjelovali u procesiji i tako bili predstavljeni nazočnim župljanima koji su ih kroz ova tri dana dočekali otvorena srca i ruku, počastivši ih prefinim obrocima, kolačima i onim najvrjednijim - pažnjom.  Program formacije se nastavio i tijekom nedjeljnog poslije podnevna sve do navečer kada su se mladi, pjesmom i s osmjehom na licu, razišli svojim obiteljima.

Tema susreta bila je „Mjesto i pripadnost animatora u zajednici“. Tijekom vikenda, mladi su kroz različite radionice, predavanja, vježbe i igre učili o važnosti zajedništva i zajednice, područjima djelovanja animatora te koja je njihova uloga kao budućih animatora u istim. Oba dana održana su uz poštivanje svih epidemioloških mjera vezanih uz suzbijanje pandemije covid-19.

Jedan od važnijih ciljeva ovog trećeg po redu susreta bio je osvijestiti animaciju kao osobni odabir i poslanje te povećati svijest o pripadnosti zajednici. Mlade su ovog vikenda pratile Mateja Marčun, voditeljica formacije naše biskupije; te animatorice instruktorice Petra Herceg, Lea Miloš te Tena Vinceković. Dvodnevni susret odvijao se pod budnim okom domaćeg župnika preč. Anđelka Košćaka te vlč. Tihomira Koseca, predstojnika ureda za mlade Varaždinske biskupije i tajnice Ureda Marte Kranjčec. - Ovim putem župniku i župljanima od srca zahvaljujemo na gostoprimstvu- poručuju iz Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika