Od:
Do:

Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi proslavila svoju nebesku zaštitnicu

Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi proslavila svoju nebesku zaštitnicuLEPOGLAVA, 08. 12. 2021.
Nakon trodnevne duhovne priprave za župno proštenje, u srijedu 8. prosinca svečano je proslavljena zaštitnica župe Bezgrešno začeće BDM u Lepoglavi.
Na samu  svetkovinu koncelebriranu svetu misu u 11 h, u zajedništvu sa svećenicima iz dekanata, predslavio je varaždinski biskup Bože Radoš. Na početku mise pozdravne riječi dobrodošlice u ime svih vjernika uputio je župnik Nenad Piskač, a prigodni dar biskupu predali su ministranti.

Biskup Bože Radoš se u svojoj propovjedi osvrnuo na dobrotu i jednostavnost života bez grijeha koju  nam svjedoči Blažena Djevica Marija. Osobito nam svjedoči da nije prebacivala krivnju grijeha na drugoga čovjeka nego je prihvatila  biti službenica Gospodnja. Često puta ljudi prebacuju krivnju  na drugog čovjeka da bi  sebe opravdali, ali Marija uči suprotno: da u Milosti Duha Svetoga prihvaćamo milosti Neba, istaknuo je biskup Radoš.

Sve okupljene biskup je pozvao da svakodnevno nasljeduju  Blaženu Djevicu Mariju  u njezinoj  vjernosti  i  dobroti, a  to je moguće samo ako se čovjek odriče  grijeha i živi u milosti djece Božje.
Nenad Piskač


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika