Od:
Do:

Započeo Susret hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru

Započeo Susret hrvatske katoličke mladeži u BjelovaruBJELOVAR, 17.9.2022.
Oko sedam tisuća mladih došli su tokom današnjeg jutra u župe diljem Bjelovarsko-križevačke biskupije kako bi sudjelovali na i Susretu hrvatske katoličke mladeži pod geslom „Gore srca“.

Prvi dio programa bit će održan u župama u koje su raspoređene grupe mladih. Očekuje ih kratki molitveni program i zajednički ručak. Nakon toga uputit će se u Bjelovar gdje će biti održan središnji dio susreta.

U središnjem gradskom parku na Sajmu zvanja sudionike će po dolasku dočekati redovnici i redovnice iz 24 zajednice te sjemeništarci i odgojitelji Međubiskupijskog i Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu. Mlade će animirati umjetnica Eva Vukina, a katoličke knjižare i izdavači su spremni za predstavljanje svoga djelovanja. Mladi će u parku imati priliku i za razgovor s duhovnicima. Također će moći napraviti prigodne fotografije u za to predviđenim fotokutićima.

Oko 15 sati krenut će procesija prema Gradskom nogometnom stadionu na kojem će biti održan duhovni pretprogram i slavljena svečana euharistija. Oko 16:15 počet će program koji će voditi urednica i voditeljica s Hrvatske katoličke mreže Diana Tikvić.

Mladi će nakon euharistije na stadionu i oko njega imati vrijeme za okrjepu, koje su organizatori nazvali „Neka posjedaju po travi“ (usp. Mt 14, 19).

U 19:30 počet će zahvalno slavljenje uz sastav Božja pobjeda. Susret će završiti euharistijskim klanjanjem koje će predvoditi župnik Župe Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu don Damir Stojić.

Na susretu sudjeluje i nekoliko stotina mladih iz Varaždinske biskupije predvođeni povjerenikom za pastoral mladih, vlč. Markom Domiterom, dekanatskim povjerenicima, župnicima, župnim vikarima, vjeroučiteljima i animatorima. Pridružili su im se i mladi s invaliditetom u organizaciji Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije. Javljaju se tokom jutra na svojoj facebook stranici Mladi Varaždinske biskupije gdje svjedoče kako mladosti ne smeta kiša za susret, druženje i slavljenje Gospodina te da su odlučili danas uzdignuti svoja srca Gospodinu. Pratimo ih molitvom.

 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika