Od:
Do:

Zajednice Kursilja iz Ivanca i Kućan Marofa zajedno proslavile blagdan Obraćenja sv. Pavla

Zajednice Kursilja iz Ivanca i Kućan Marofa zajedno proslavile blagdan Obraćenja sv. Pavla
























IVANEC, 25.1.2024.
Povodom blagdana Obraćenja sv. Pavla, koji je zaštitnik pokreta Kursiljo, u Ivancu su se 25. siječnja okupile dvije prijateljske zajednice kursiljista. Prijateljska zajednica Kursiljo u Ivancu u goste je pozvala  Kursiljo zajednicu iz Kućan Marofa da u zajedništvu proslave taj važan dan na koji Crkva slavi najznačajnije obraćenje u svojoj povijest, Obraćenje svetog Pavla.

Uz poticajne riječi vlč. Zorana Gložinića, župnika iz Kućan Marofa, koji je predvodio misno slavlje zajedno sa domaćim župnikom vlč. Tihomirom Kosecom i kapelanom Krunoslavom Sajkom, promišljali su o potrebi stalnog obraćenja. Sveti se Pavao nanovo rodio, od Savla je postao Pavao. Od progonitelja kršćana postao je najveći prognanik za Krista. Od hulitelja postao je svjedok istine. Doživio je susret s Isusom koji mu je iz temelja promijenio život. To je ono što nam je svima potrebno: doživjeti osobni susret s Kristom! Tada život dobiva smisao, radost postaje temeljni stav srca i to je ono što nas kršćane budi i čini nas zauzetima i otvorenima za druge, za naše bližnje. Tako se gradi Kraljevstvo Božje već tu na zemlji.

Ohrabreni riječima svećenika, nakon svete mise i klanjanja, druženje se nastavilo u prostorijama župne dvorane u Ivancu.
 
 
                                                                              Silvija Čavlek