Od:
Do:

Vlč. Stjepan Zadravec po treći put član Prezbiterskoga vijeća Biskupije Trier

Vlč. Stjepan Zadravec po treći put član Prezbiterskoga vijeća Biskupije TrierTRIER/KOBLENZ, 19.1.2022.
Trierski biskup dr. Stephan Ackermann je, 19. siječnja 2022., po treći put imenovao voditelja Hrvatske katoličke misije Koblenz, svećenika Varaždinske biskupije vlč. Stjepana Zadraveca, članom Svećeničkog vijeća u toj biskupiji na novi petogodišnji mandat. Konstiuirajuća sjednica će se održati 10. veljače u Trieru.

Stjepan Zadravec rođen je 10. srpnja 1978., a za svećenika Varaždinske biskupije zaređen je 2003. godine. Od 2007. godine stavljen je na raspolaganje Ravnateljstvu dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu te je imenovan voditeljem Hrvatske katoličke misije sa sjedištem u Koblenzu, gdje je zadužen za skrb o hrvatskim katolicima u polovici najstarije njemačke biskupije Trier s naglaskom na saveznu zemlju Rheinland-Pfalz. Od 2008. djeluje i kao dušobrižnik na njemačkim župama St. Franziskus, St. Elisabeth, St. Laurenzius, St. Martinus, St. Hedwig i St. Beatus.

Imenovanje u Prezbitersko vijeće, koje pomaže biskupu u upravljanju biskupijom u kojoj djeluje više od tisuću svećenika, od kojih je preko stotinu iz drugih zemalja, priznanje je za uspješan rad kako na polju dušobrižništva tako i na polju socijalnog rada te je ujedno i priznanje svim hrvatskim misionarima u Njemačkoj, kao i cijeloj Hrvatskoj inozemnoj pastvi.