Od:
Do:

Vlč. Stjepan Zadravec imenovan članom Prezbiterskoga vijeća Biskupije Trier

Vlč. Stjepan Zadravec imenovan članom Prezbiterskoga vijeća Biskupije Trier TRIER, 9. 11. 2015. 

Odlukom trierskog biskupa dr. Stephana Ackermanna od 30. listopada, svećenik Varaždinske biskupije vlč. Stjepan Zadravec, član Biskupijske sinode koja je upravo u tijeku u Biskupiji Trier, imenovan je i članom Prezbiterskoga vijeća Biskupije Trier i na tome mjestu zamijenio je dosadašnjega predstavnika inozemnih svećenika u Prezbiterskom vijeću poljskoga prelata dr. Franciszeka Mrowieca.

Stjepan Zadravec rođen je 10. srpnja 1978., a za svećenika Varaždinske biskupije zaređen je 2003. godine. Od 2007. godine stavljen je na raspolaganje Ravnateljstvu dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu te je imenovan voditeljem Hrvatske katoličke misije sa sjedištem u Koblenzu, gdje je zadužen za skrb o hrvatskim katolicima u polovici najstarije njemačke biskupije Trier s naglaskom na saveznu zemlju Rheinland-Pfalz. Od 2008. djeluje i kao dušobrižnik na njemačkim župama St. Franziskus, St. Elisabeth, St. Laurenzius, St. Martinus, St. Hedwig i St. Beatus.

Imenovanje u Prezbitersko vijeće, koje pomaže biskupu u upravljanju biskupijom u kojoj djeluje više od tisuću svećenika, od kojih je preko stotinu iz drugih zemalja, priznanje je za uspješan rad kako na polju dušobrižništva tako i na polju socijalnog rada te je ujedno i priznanje svim hrvatskim misionarima u Njemačkoj, kao i cijeloj Hrvatskoj inozemnoj pastvi, istaknuo je ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić.