Od:
Do:

Vladimir Mihaljević svečano obilježio 25. godina službe kantora u Župi Nedelišće

Vladimir Mihaljević svečano obilježio 25. godina službe kantora u Župi NedelišćeNEDELIŠĆE, 23.1.2022.
Vladimir Mihaljević, kantor u župi Presvetog Trojstva u Nedelišću, u nedjelju 23. siječnja, svečano je proslavio 25. godina službe kantora. Službu kantora je preuzeo početkom 1997. godine i do danas je bez prekida obavlja. Tijekom svoje službe sa župnim crkvenim zborom osim u župnoj crkvi nastupao  je i u drugim župama na raznim slavljima.

Sudjelovali su u snimanju CD-a međimursko hrvatskih crkvenih pjesama s pjevačima iz župe Svete Marije. Pjevali su pjesme pod nazivom: Kaj je čovek na tom svetu?, Jezuš nam se gori stal, Klečeći pred tvojim kipom, Majka.
Također su samostalno snimili  božićni CD  „Cmreki v snegu spiju“ i na temelju tog naslova snimljen je i božićni dokumentarni film.

Vladimir Mihaljević zahvaljuje svim pjevačima koji su pjevali i koji sada pjevaju pod njegovim vodstvom na strpljenju i ustrajnosti i potiče da se uključe i novi pjevači. Također je svirao povremeno i drugim župama. Nastupao je i na Međimurskoj popevki od davne 1972. godine u Nedelišću i to dugi niz godina.

Završio je srednju glazbenu školu i diplomirao na filozofskom fakultetu u Zagrebu Hrvatski jezik – književnost i filozofiju. Bio je redoviti profesor u graditeljskoj školi u Čakovcu. Autor je više književnih djela.

Na kraju svete mise župnik Ivan Herceg mu je svečano zahvalio i  udijelio „Zahvalnicu“ I „Plaketu“.


Slika
Slika
Slika