Od:
Do:

Vjeronaučna olimpijada Varaždinske biskupije

Vjeronaučna olimpijada Varaždinske biskupijeSVETI ILIJA/VARAŽDIN, 16. 3. 2023.
Biskupijska razina natjecanja iz Vjeronauka za osnovne i srednje škole s područja Varaždinske biskupije održana je u četvrtak 16. ožujka 2023. s temom „Svetišta hrvatskog naroda".

Za natjecatelje osnovnih škola domaćin je bila osnovna škola Sveti Ilija, a za natjecatelje srednjih škola Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola u Varaždinu.

U kategoriji osnovnih škola sudjelovalo je njih sedam. Susret je započeo himnom te prigodnim kulturno – umjetničkim programom koji su pripremili učenici i učitelji škole domaćina.

Nakon molitve, koju je predvodio đakon Župe sv. Ilije vlč. Josip Špoljarić, pozdrava Predsjednice međužupanijskog stručnog povjerenstva i ravnateljice škole gosp. Anđelke Rihtarić, natjecanje je otvorio predstojnik Katehetskog ureda Varaždinske biskupije mr. sc. Damjan Koren.

Natjecanje se odvijalo u dva kruga. Prvi dio natjecanja je započeo pisanjem testa, a nakon odmora za učenike, koji je bio u vidu zajedničkih igara pod naslovom PoVJERonaučne igre i ispravljanja testova, koje je provelo Međužupanijsko stručno povjerenstvo, objavljena je privremena ljestvica poretka. Mentori učenika u to vrijeme posjetili su i upoznali župnu crkvu sv. Ilije proroka. Nakon žalbenog roka, u drugi krug natjecanja, rješavanje kviza Milijunak, ušlo je pet prvoplasiranih ekipa.

Prvo mjesto osvojila je OŠ Trnovec s mentoricom Ljiljanom Mišak, a ekipu su činili učenici: Fran Kosec, Karla Mlakar, Mihael Horvat  i Marin Mikulić.

Drugo mjesto osvojili su vjeroučenici OŠ „A. Nemčić Gostovinski“ iz Koprivnice, a treće u kategorijih osnovnih škola, OŠ „Petar Zrinski“ iz Šenkovca.

Uslijedile su redom: OŠ Donja Dubrava, OŠ „Gustav Krklec“ iz Maruševca, OŠ Sveta Marija, te OŠ Cestica.

Škola domaćin natjecanja doista se iskazala ljubaznošću i srcem kojim je prionula organizaciji. Prigodnim darovima je nagradila sve sudionike natjecanja, njihove mentore kao i članove Povjerenstva.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojili su vjeroučenici Medicinske škole Varaždin. Ovu ekipu činili su: Anamarija Zavrtnik, Lana Žegor, Maja Benčak i Mateja Matotek pod vodstvom mentorice Nensy Zelić. Drugo mjesto osvojili su vjeroučenici Prve gimnazije Varaždin, dok je treće mjesto pripalo vjeroučenicima Druge gimnazije Varaždin.

Aleksandra Lukaveči


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika