Od:
Do:

Vjernici župe Ivanec hodočastili u Svetu zemlju

Vjernici župe Ivanec hodočastili u Svetu zemljuIVANEC, 15. 11. 2016. 
Župljani ivanečke župe svete Marije Magdalene, sa župnikom vlč. Zoranom Gložinićem u jubilejskoj su Godini milosrđa hodočastili u Svetu zemlju od 8. do 15. studenoga. Ondje su se pridružili vjernicima Dubrovačke biskupije, koji su zajedno sa svojim biskupom, mons. Matom Uzinićem i dvadesetak svećenika iz čitave Hrvatske hodočastili prigodom Jubileja, ali i godišnjice sv. Vlaha, svoga zaštitnika.

Kako se hodočašće Sv. Zemljom naziva i "Petim evanđeljem", pod stručnim vodstvom fra Tomislava Glavnika hodočasnici su obilazili sveta mjesta Isusove zemaljske domovine, promišljajući nad otajstvima i Isusovim djelima koja su se ondje dogodila.

- S jedne strane lijepo je biti ondje, dok se s druge strane nekako sama po sebi nameće misao kako je zapravo vjera živa svugdje po svijetu gdje vjernici žive s Gospodinom i međusobno. Ovo hodočašće je poput koncentrata, kojim je sada potrebno začiniti vlastit život i djelovanje ubuduće. Posebno svečano bilo je svakoga dana kada se svih 300-tinjak hodočasnika okupilo na zajedničke svete mise, koje su slavljene po bazilikama - Navještenja Gospodnjega u Nazaretu, sv. Petra nad njegovom kućom u Kafarnaumu, Sv. Josipa u Nazaretu, Rođenja Gospodinova u Betlehemu i jeruzalemskoj katedrali Uskrsnuća Isusova. U vlikoj su radosti tim svetim mjestima odjekivale hrvatske crkvene pjesme – rekao je župnik Gložinić po povratku.