Od:
Do:

VIDEO: Proslava blagdana Sv. Jurja u Svetom Đurđu

VIDEO: Proslava blagdana Sv. Jurja u Svetom ĐurđuSVETI ĐURĐ, 23.4.2023.
Župa Sv. Jurja mučenika u Svetom Đurđu u nedjelju 23. travnja svečano je proslavila blagdan župnog zaštitnika. Svetu misu u 11 sati predslavio je msgr. Nikola Kekić, umirovljeni biskup Križevačke biskupije, a u koncelebraciji su bili vlč. Pavao Markač, umirovljeni svećenik, vlč. Petar Mlakar, župnik ludbreški te domaći župnik vlč. Ivan Žmegač. Prije svete mise msgr. Kekić blagoslovio je novi ormar za misno ruho u sakristiji te nova ulazna vrata u župnu crkvu.

Drvena, hrastova vrata dar su jedne obitelji iz župe sv. Josipa u Varaždinu gdje je donedavno župničku službu vršio vlč. Ivan Žmegač, a novi sakristijski ormar za čuvanje misnog ruha i posuđa financirala je općina Sveti Đurđ.

U svojoj je homiliji msgr. Kekić govorio o važnosti 10 Božjih zapovijedi za svakog vjernika. Po krštenju smo postali dio Božjeg naroda, a 10 Božjih zapovijedi su Ustav tog naroda koji nam mora biti svet i kojeg se trebamo držati kao i Ustava naše građanske države.

Župljani su se za proslavu svog nebeskog zaštitnika pripremali trodnevnicom od četvrtka 20. travnja do subote 22. travnja kada je u 17:30 sati bila molitva krunice i prilika za svetu ispovijed, a u 18 sati sveta misa i duhovni program u čast sv. Jurju.

Video: Studio Vipro, Proslava blagdana Sv. Jurja u Svetom Đurđu, 23. travnja 2023.




 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika