Od:
Do:

Varaždinskom crkvom Dobrog Pastira odjekivala pjesma i molitva za duhovna zvanja

Varaždinskom crkvom Dobrog Pastira odjekivala pjesma i molitva za duhovna zvanjaVARAŽDIN, 30.4.2023.
Četvrta uskrsna nedjelja u Crkvi se slavi kao Nedjelja Dobrog Pastira koja je ujedno Svjetski dan molitve za duhovna zvanja. U Varaždinskoj biskupiji u toj se prigodi organizira festival Dobrog Pastira. Tako je i ove godine u nedjelju 30. travnja u poslijepodnevnim satima crkva Dobrog Pastira u Varaždinu bila ispunjena pjevačima, zborovima, posjetiteljima, pjesmom i molitvom za duhovna zvanja na 16. festivalu Dobrog Pastira.

Kroz festivalsku molitvu i pjesmu okupljene je vodio Branimir Gubić, a na početku ih je pozdravio varaždinski biskup Bože Radoš, potaknuvši izvođače i posjetitelje na slušanje glasa Dobrog Pastira koji život daje u izobilju.

Nastupali su: zbor župe sv. Fabijana i Sebastijana iz Varaždin, zbor mladih „IHTHIS“,  župe sv. Franje Asiškog iz Velikog Bukovca, „Uršuline zvjezdice“, zbor Katoličke osnovne škole Svete Uršule iz Varaždina, ženska vokalna skupina „Erato“  iz župe sv. Petra i Pavla iz Petrijanca, grupa „RiM“ iz Zagreba, zbor mladih „Via“ župe sv. Vida iz Varaždina, zbor mladih „Benedictus“  župe  sv. Benedikta Opata i Gospe Žalosne iz Kloštra Podravskog,  Antonio Tkalec i Zbor mladih Varaždinske biskupije.

Festival je i ove godine organizirao Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata varaždinske biskupije na čelu s vlč. Sinišom Dudašekom, koji je na kraju festivala s biskupom Radošem svim izvođačima podijelio zahvalnice za sudjelovanje, a biskup im je prije završnog blagoslova i zajedničke himne Festivala "Krist na žalu", poželio da osim ove zahvalnice u rukama ponesu zahvalu u svojim srcima, da s ovog Festivala ponesu Božji blagoslov za svoj život kako bi ga živjeli u izobilju.
 
Tekst: Anita Treščec
Fotografije: Marko Kolarek

 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika