Od:
Do:

"URŠULINE ZVJEZDICE" DVOSTRUKI POBJEDNICI 65. GLAZBENIH SVEČANOSTI HRVATSKE MLADEŽI

"URŠULINE ZVJEZDICE" DVOSTRUKI POBJEDNICI 65. GLAZBENIH SVEČANOSTI HRVATSKE MLADEŽIVARAŽDIN, 4. 5. 2022.
„Uršuline zvjezdice", zbor Katoličke osnovne škole Svete Uršule iz Varaždina, najbolji su dječji zbor 65. glazbenih svečanosti hrvatske mladeži koji se u srijedu 4. svibnja održao u Varaždinu.
 
„Uršuline zvjezdice" prvi su se puta na Glazbenim svečanostima predstavile 2019. godine i pobjedom u kategoriji zborova mlađeg uzrasta bile su veliko iznenađenje natjecanja.
 
Ove godine "Uršuline zvjezdice" obranile su naslov pobjednika prošlog natjecanja, ali i napravile veliki korak dalje - predstavile su se u dvije starosne kategorije, odnosno s dva zbora. U konkurenciji 13 zborova mlađeg uzrasta (od 1. do 5. razreda) osvojile su prvu nagradu i zlatnu plaketu, a u konkurenciji 6 zborova starijeg uzrasta (od 5. do 8. razreda) također prvu nagradu i zlatnu plaketu. Osim spomenutih nagrada pripala im je i posebna nagrada, prijelazni pehar Hrvatskog društva skladatelja za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog skladatelja.
 
"Rad s djecom u katoličkoj školi veoma me ispunja i raduje. Osjećam da je to i uzajamno, pa je radost time veća. Iznimno sam ponosan na naš zajednički rad, na sve što smo u tako kratkom vremenu postigli. Naravno da nas nagrade vesele, ali one nisu i ne smiju biti glavni cilj našeg rada. Mora postojati nešto važnije. Uršulicama i sebi osobno želim da nam radost zajedničkog muziciranja i glazba koja uzdiže dušu k Bogu uvijek budu najvažnija nagrada i najveća motivacija. Na „Uršuline zvjezdice“ gledam prije svega kao na moje mlade prijatelje, a tek onda kao na učenike i zboraše. Neki od njih već postaju i katedralni pjevači, što je meni kao katedralnom orguljašu velika radost - izjavio je Višeslav Jaklin, katedralni orguljaš i voditelj zbora „Uršuline zvjezdice".
 
Tekst: V.E.
Foto: Ksenija Plavec Fiket