Od:
Do:

Učenici 2. razreda Katoličke osnovne škole Svete Uršule posjetili Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije

Učenici 2. razreda Katoličke osnovne škole Svete Uršule posjetili Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupijeVARAŽDIN, 4. 5. 2023. 
Kako bi se upoznali s medijima, posebice s uređivanjem, snimanjem i montiranjem radijskih emisija, učenici drugog razreda (2. a) Katoličke osnovne škole Svete Uršule s učiteljicama Silvijom Bančić i Renatom Vidović posjetili su u četvrtak, 4. svibnja, Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.
Dobrodošlicu im je izrazila voditeljica Ureda Anita Treščec. Uvodno ih je uvela u svijet medija ispričavši im pokoji detalj iz povijesti, posebice s naglaskom na povijest radija. Pojasnila je njegovu ulogu te na primjeru snimanja čestitke majkama za Majčin dan učenicima zorno prikazala kako se glas snima i kasnije obrađuje te kako to na kraju zvuči kao „gotov proizvod“.

Upoznala je učenike s radom Ureda koji je osnovan 2006. godine, predstavila djelatnike: medijskog tehničara Sinišu Conara te novinare urednike Ivu Kuzmić i Branimira Gubića, koji su voditelji jedne radijske emisije „Kome da idemo“ te dviju televizijskih: tjedne emisije “Vjera i nada” i mjesečne „U svjetlu vjere“ čija je glavna urednica Treščec. Rekla je kako Ured producira ove tri emisije, prati na terenu događaje važne za život Varaždinske biskupije, ali i terenski snima diljem biskupije i šire.

Učenici su imali priliku isprobati vježbe za glas i izgovor koje im je pokazao djelatnik Ureda Branimir Gubić koji je iste naučio u spikerskoj školi Hrvatske radiotelevizije. 

Postavljajući pitanja i rado sudjelujući u zadacima i izazovima učenici su pokazali velik interes za ovu temu te su nastavili s vježbama družeći se u obližnjem parku.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika