Od:
Do:

U Varaždinu otvorena nova katolička knjižara i čitaonica

U Varaždinu otvorena nova katolička knjižara i čitaonica
VARAŽDIN, 6. 3. 2017.

Nova katolička knjižara i čitaonica otvorena je u ponedjeljak 6. ožujka u Varaždinu, u Zagrebačkoj ulici, u prostorima Pastoralnog centra koje je nakladničkoj kući "Tonimir" iz Varaždinskih Toplica dala na korištenje Varaždinska biskupija.
 
U nazočnosti mnogobrojnih svećenika i budućih korisnika novu katoličku knjižaru i čitaonicu blagoslovio je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, a okupljenima se u ime "Tonimira" obratio Stjepan Juranić. Predstavio je ponudu knjižare koja uz knjige u bogatom asortimanu nudi i liturgijske predmete i sakralne suvenire, dodavši da će to ujedno biti i čitaonica te mjesto susretanja u duhu vjere i zajedništva. Zaželio je da to uistinu bude multimedijalno središte u službi evangelizacije, vjere i kulture te je zahvalio Varaždinskoj biskupiji i biskupu Mrzljaku na ukazanom povjerenju koje će nastojati opravdati kroz rad i sadržaje. Ujedno je zahvalio na pomoći preč. Mirku Horvatiću i preč. Mariju Kopjaru te je sve župe, župnike i svećenike potaknuo da se njihova izdanja nađu u njihovoj čitaonici koja će na taj način biti mjesto susretanja cijele mjesne Crkve.
 
Biskup Mrzljak prigodom blagoslova zaželio je da nova knjižara i čitaonica bude prihvaćena u njezinoj evangelizacijskoj nakani putem tiskanog, liturgijskog i drugog sakralnog sadržaja u ponudi i što bliža svim vjernicima Varaždinske biskupije. Blagoslovio je njezin rad, djelatnike i sve korisnike koji će se u ove prostore dolaziti obogaćivati u duhu vjere i kulture.
 
Nova knjižara radi ponedjeljkom i četvrtkom od 8 do 16 sati, u utorak, srijedu i petak od 8 do 12 te od 17 do 19 sati, te u subotu od 8 do 13 sati. Nudi izdanja svih hrvatskih katoličkih izdavača, razne sakralne suvenire i predmete, liturgijsko ruho i predmete, krsne svijeće i haljinice, ukrasne svijeće, križeve, krunice, kipiće i misno vino.
 
Jasminka Bakoš-Kocijan