Od:
Do:

U Varaždinu održan susret zborova 12 osnovnih katoličkih škola iz cijele Hrvatske

U Varaždinu održan susret zborova 12 osnovnih katoličkih škola iz cijele HrvatskeVARAŽDIN, 13.05.2023.
U Varaždinu je u subotu 13. svibnja održan susret zborova Katoličkih osnovnih škola. Domaćin susreta bila je Katolička osnovna škola svete Uršule čiju su učenici, učitelji i djelatnici na čelu s ravanteljicom s. Damjanom Mihaelom Barbarić srdačno primili oko 400 djece zajedno s njihovim učiteljima i pratiteljima iz Zadra, Novske, Šibenika, Virovitice, Zagreba, Požege i Rijeke.

Susret je započeo svetom misom u 11 sati u varaždinskoj katedrali koju je predslavio preč. Damjan Koren, ravnatelj biskupijskog Ureda za katoličke škole, u zajedništvu s preč. Franjom Biškupom, duhovnikom Katoličke osnovne škole u Varaždinu. Preč. Koren je u svojoj homiliji prenio djeci nekoliko misli uz blagdan Gospe Fatimske koji se slavi 13. svibnja. Posebno im je skrenuo pozornost na hrabrost i zauzetost djece kojoj se Marija ukazala u Fatimi, kao i njihovu odlučnost i hrabrost da njezinu poruku prenesu sve do naših dana. Potaknuo je djecu da se bore protiv grijeha najmoćnijim sredstvom koje je Marija objavila u Fatimi, molitvom svete krunice. Rekao im je neka pokušaju svakoga dana izmoliti barem deseticu krunice za grešnike, za nekoga tko je u potrebi, tko je daleko od Boga. Ta molitva desetice krunice koju će moliti za druge istovremeno će i njih čuvati od grijeha i držati ih blizu Mariji i Isusu.

Nakon svete mise sve je okupljene pozdravila ravnateljica s. Damjana Mihaela Barbarić te Danijel Holeš, tajnik Nacionalnog ured aHBK za katoličke škole, nakon čega je započela smotra zborova, te dramskih i recitatorskih skupina 12 katoličkih osnovnih škola. Katedralu su ispunili veseli dječji glasovi koji su se predstavili vršnjacima svojim glazbenim i dramskim stvaralaštvom svjedočeći kako njihove škole njeguju zajedništvo i stvaralaštvo. Program smotre organizirao je i koordinirao učitelj glazbenog Višeslav Jaklin koji je sa čitavim timom domaćina učinio da se slavlje svete mise i zajedništvo molitve i pjesme nastavi i kroz program predstavljanja pojedinih škola.

Katolička osnovna škola svete Uršule predstavila se sa svojim nagrađivanim zborovima Uršuline zvjezdice, mlađeg i starijeg uzrasta.

Domaćini su nakon smotre za sve u dvorištu škole pripremili okrijepu i druženje za svoje goste, a nekima od njih gostoprimstvo su pružile i obitelji učenika Katoličke škole svete Uršule jer su doputovali u Varaždin dan ranije. Gosti su nakon svega imali prilike razgledati grad Varaždin uz stručno vodstvo turističkih vodiča. Ispunjeni i radosni, sretno su se vratili svojim kućama.
 
Tekst: Anita Treščec
Fotografije: Anita Treščec i Siniša Conar


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika