Od:
Do:

U Varaždinskoj biskupiji započeo projektni tjedan „Bartimej 2022.“

U Varaždinskoj biskupiji započeo projektni tjedan „Bartimej 2022.“ VARAŽDIN/LUDBREG, 27.6.2022.
Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, od 27. lipnja do 1. srpnja organizira šesti po redu projektni tjedan „Bartimej“. Projekt se ostvaruje u suradnji sa zakladom „socioMovens. Giving Europe a Soul“, zajednicom Fazenda da Esperanca, a ove godine sudjeluju i učenici tri srednje škole: Druga gimnazija Varaždin, Srednja škola Čakovec i Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti iz Zagreba . Cilj ovih projektnih tjedana jest senzibilizacija mladih za rad s osobama s invaliditetom. Ovogodišnji “Bartimej“ okupio je 18 sudionika koji će kroz 5 dana obići razne udruge i ustanove koje rade s djecom s teškoćama i osobama s invaliditetom na području Varaždinske biskupije i Zagrebačke nadbiskupije.

Prvog dana, 27. lipnja, sudionici su sudjelovali u teoretsko - praktičnim radionicama pod nazivom: “Hodaj u mojim cipelama“ kojima je cilj bio upoznavanje mladih s raznim vrstama invaliditeta poput: tjelesnog invaliditeta, sljepoće i gluhosljepoće te intelektualnih teškoća. Poslijepodnevni dio programa u Župi svetog Josipa u Varaždinu, nastavljen je susretom zajednice „Bartimej“ koja se inače redovito okuplja četvrtkom te su sudionici projektnog tjedna spoznaje iz održanih radionica odmah mogli i iskustveno primijeniti u susretu s osobama s invaliditetom.

Susret polaznika projektnog tjedna i članova zajednice „Bartimej“  završio je svetom misom, nakon čega su sudionici projektnog tjedna krenuli put Ludbrega gdje se, u Pastoralnom centru, odvija daljnji program iduća četiri dana. Iz Ludbrega će posjetiti Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ” u Đurđevcu, Udrugu osoba s invaliditetom „Bolje sutra” u Koprivnici, Udrugu gluhoslijepih osoba Zagreb, Caritasov dom za djecu i odrasle osobe s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem „Brezovica”, Dnevni boravak djece „Antun Bogdan” i Udrugu slijepih Međimurske županije u Čakovcu, „Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi” Gornja Bistra, a posljednjeg će se dana u Belici susresti i s izbjeglicama iz Ukrajine.

Anita Treščec


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika