Od:
Do:

U tijeku prijave za edukaciju voditelja programa cjelovitog spolnog odgoja Teen STAR

U tijeku prijave za edukaciju voditelja programa cjelovitog spolnog odgoja Teen STARVARAŽDIN, 9. 2. 2023.
Sredinom veljače u Varaždinu počinje edukacija voditelja programa cjelovitog spolnog odgoja Teen STAR. Tečaj je to za stručno osposobljavanje onih koji bi u sklopu pastoralnog rada s mladima u župi, u dogovoru sa župnicima, provodili pouku iz kršćanskoga spolnog odgoja.

Sudionici će na edukaciji dobiti potrebno stručno i metodičko znanje, kao i priliku za produbljivanje vlastitih vrijednosti i stavova potrebnih za kvalitetni odgoj djece i mladih.

Zainteresirani se na tečaj mogu prijaviti svojim župnicima ili do 13. veljače 2023. godine direktno putem obrasca na www.teenstar.hr ili e-mailom na info@teenstar.hr.

Edukacija će biti održana u Varaždinu na adresi Zagrebačka 3, kroz nekoliko susreta u sljedećim terminima:

18. veljače (subota) 9 – 19 sati
23. i 24. veljače (četvrtak i petak) 17 – 20 sati
25. veljače (subota) 9 – 19 h sati
4. ožujka (subota) 9 – 19 h.

Kotizacija za cijeli tečaj iznosi 40 eura po sudioniku (35 eura za studente), odnosno 60 eura za bračne parove.

Teen STAR je cjeloviti program koji obuhvaća sve aspekte spolnosti i osobe – tjelesni, psihički, intelektualni, društveni i duhovni. Temelji se na znanstvenim spoznajama i učenju Katoličke Crkve o spolnosti te je odobren za primjenu u župnoj katehezi.

Provodi se u Hrvatskoj više od 25 godina, ranije u školama, a sada uglavnom u župama, većinom s krizmanicima kao dio priprave za sakrament sv. Potvrde (7./8.r.), sa srednjoškolcima, u zajednicama mladih i u nekim katoličkim školama.