Od:
Do:

U Nedelišću proslavljen Dan policijske kapelanije „Sveti Franjo Asiški“ Policijske uprave međimurske

U Nedelišću proslavljen Dan policijske kapelanije „Sveti Franjo Asiški“  Policijske uprave međimurskeNEDELIŠĆE, 4.10.2022.
U utorak 4. listopada u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Nedelišću proslavljen je Dan policijske kapelanije „Sveti Franjo Asiški“ Policijske uprave međimurske.

Policijska kapelanija "Sv. Franjo Asiški“, osnovana je 10. svibnja 2013. godine Dekretom o uspostavi policijske kapelanije vojnog biskupa u Republike Hrvatske, mons. Juraja Jezerinca, a svečano otvaranje kapelanije upriličeno je upravo na dan kada se slavi njezin zaštitnik Sveti Franjo Asiški.

Misno slavlje je predslavio policijski kapelan vlč. Vjekoslav Vidaček uz ostale policijske kapelane: vlč. Ivica Horvat, policijski kapelan u Varaždinu, vlč. Ozren Bizek, policijski kapelan u Koprivnici i Virovitici, vlč. Branko Čagelj, vojnog kapelana iz Petrinje. Također je bio prisutan župnik iz Draškovca vlč. Krunoslav Kefelja, župni vikar iz Nedelišća vlč. Andrija Botković i domaći župnik vlč. Ivan Herceg koji je i propovijedao.

Župnik je u propovijedi naglasio važnost žrtve za bližnjega, jer je sam Isus rekao da nema veće ljubavi od ove, nego da tko svoj život dade za svoje bližnje. Spomenuo je primjer Marte i Marije koja je svaka na svoj način željela služiti Isusu, ta na temelju tog primjera iskatnuo  važnost da u brizi svakidašnjeg život ne zaboravimo na potrebu Božje blizine.

Na početku misnog slavlja vlč. Ivica Horvat pročitao je imena poginulih policajaca iz Međimurja, a to su: Dragutin Friščić, Ivan Hižman, Ljubomir Jalšovec, Predrag Kozar, Damir Lehkec, Dragutin Lehkec, Željko Murk, Antun Mutvar, Vladimir Rojko, Josip Šajnović, Dražen Štefulj, Darko Tišljarić, Mladen Vinko, Željko Pongrac, Božidar Košir, Ivan Oreški i Vlado Štampar.

Na misnom slavlju nazočio je načelnik Policijske uprave međimurske, Ivan Sokač sa svojim najbližim suradnicima, zaposlenici Policijske uprave, članovi obitelji poginulih i nestalih policajaca Međimurske županije te mnogobrojni vjernici. Također je bio prisutan i načelnik općine Nedelišće Nikola Novak.

Pjevanje na misnom slavlju animirala je policijska klapa „Sveti Mihovil“. Nakon misnog slavlja policijska klapa otpjevala je još nekoliko pjesama. Sve je završilo prigodnim druženjem u župnoj dvorani.

Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli posebno PU Međimurskoj,  Općini Nedelišće i Lovačkom Društvu „Fazan“ iz Nedelišća.

Tekst: vlč. Ivan Herceg


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika