Od:
Do:

U Molvama održan simpozij o vjerskom turizmu i razvoju hodočašća

U Molvama održan simpozij o vjerskom turizmu i razvoju hodočašćaMOLVE, 7. 10. 2023.
Interpretacija duhovne, kulturne i prirodne baštine bila je tema simpozija o vjerskom turizmu održanog u Marijinom svetište u Molvama održanom od 5. do 7. listopada ove godine. Organizator simpozija bila je Turistička zajednica područja „Središnja Podravina“ u čijem se sastavu nalazi i Općina Molve koja je pak bila pokrovitelj ovoga događanja. Potporu organizaciji simpozija dala je i Hrvatska turistička zajednica dodijelivši sredstva iz Fonda za udružene turističke zajednice.

Uz Župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama i tamošnji samostan franjevaca konventualaca suorganizator je bio i Kršćanski poslovni klub.


Svi oni okupili su dvadesetak sudionika koji su na simpoziju održali izlaganja i sudjelovali u radu okruglih stolova. Među njima je bilo nekoliko upravitelja svetišta iz Hrvatske, zatim bili su tu predstavnici redovničkih zajednica, sveučilišni profesori i znanstvenici, stručnjaci s područja pastorala turista, predstavnici turističkih zajednica i tvrtki koje se bave turizmom, baštinskih ustanova kao i predstavnici medija. Svi oni predstavili su svoja iskustva koja proizlaze iz rada i susreta s turistima i hodočasnicima te tako dali doprinos ovoj temi.

Detaljno je o ovom Simpoziju izvještavala Informativna katolička agencija što možete pročitati na priloženim poveznicama.

Otvorenje Simpozija o vjerskom turizmu i razvoju hodočašća

Iskustva vjerskog turizma u Hrvatskoj

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ prvi put u Molvama

Konkretnost vjerskog turizma

Mali koraci velikog potencijala vjerskog turizma
 
Fotografije: Informativna katolička agencija


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika