Od:
Do:

Sveta misa i Čin posvete čovječanstva u varaždinskoj katedrali

Sveta misa i Čin posvete čovječanstva u varaždinskoj katedraliVARAŽDIN, 24.3.2022.
Na Blagovijest, svetkovinu Navještenja Gospodinova, u petak, 25. ožujka 2022. godine s početkom u 18 sati u varaždinskoj katedrali misnim slavljem predsjedat će varaždinski biskup Bože Radoš, u zajedništvu s biskupom u miru Josipom Mrzljakom i drugim svećenicima. Na kraju misnoga slavlja u katedrali, povezani s papom Franjom, molit će se Čin posvete čovječanstva, osobito Ukrajine i Rusije, Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Papa Franjo preko apostolskih nuncijatura uputio je svim biskupskim konferencijama svijeta poziv da se ujedine u molitvi za mir. Toj molitvi pridružit će se i varaždinska mjesna Crkva, te je biskup Radoš svim svećenicima Varaždinske biskupije uputio poziv "da se taj dan u varaždmskoj katedrali, svim župnim i drugim crkvama, izmoli molitva Čina posvete čovječanstva, osobito Ukrajine i Rusije, Bezgrešnom Srcu Marijnu. Molitvu možete izmoliti na kraju svih misnih slavlja toga dana, kao i taj petak prilikom korizmene pobožnosti križnoga puta ili pak molitve krunice, a osobito u vrijeme kada će to učiniti i papa Franjo tijekom pokorničkog bogoslužja u bazilici sv. Petra u Vatikanu u 17 sati (sam čin posvete bit će održan oko 18:30)."
 
Papa ističe da taj „čin posvete želi biti gesta sveopće Crkve koja u ovom dramatičnom trenutku uzdiže Bogu, preko Njegove i naše Majke, bolni vapaj svih patnika i moli za prestanak nasilja te da bi preporučila budućnost čovječanstva Kraljici mira“.

Fotografija: flickr.hr