Od:
Do:

Svećenici Biskupije Murska Sobota pohodili Varaždinsku biskupiju

Svećenici Biskupije Murska Sobota pohodili Varaždinsku biskupijuVARAŽDIN, 15.1.2024.
Svećenici slovenske Biskupije Murska Sobota prevođeni svojim biskupom Peterom Štumpfom susreli su se s varaždinskim biskupom Božom Radošem i pohodili grad Varaždin, sjedište Varaždinske biskupije, u ponedjeljak, 15. siječnja 2024. godine.

Njihov pohod Varaždinu dio je duhovno-formativnog programa od 14. do 17. siječnja u kojem su svećenici Soboške biskupije promišljali o svom svećeničkom životu i služenju kroz različite oblike susreta, predavanja i hodočašća. Sjedište njihovog programa bio je Pastoralni centar Varaždinske biskupije i Svetište predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu.

Po dolasku u Varaždin u Biskupskom ordinarijatu primio ih je varaždinski biskup Bože Radoš te, uz duhovni nagovor naslonjen na nedjeljno evanđelje o pozivu prvih učenika iz pera četvrtog evanđelista, održao im je izlaganje o životu, ustrojstvu, pastoralnom djelovanju i izazovima u Varaždinskoj biskupiji. Potom su se okupili u kapeli Biskupskog dvora i slavili svetu misu koju je predslavio soboški biskup Štumpf. Nakon zajedništva kod obiteljskog stola obišli su varaždinsku katedralu, varaždinske crkve u središnjem dijelu grada i biskupijske ustanove te upoznali povijest grada, biskupije, duhovnu baštinu i pastoralne djelatnosti biskupije.

Tijekom programa idućih dana prigodno izlaganje održao je generalni vikar Lojze Kozar o svećenikovoj blizini te celjski biskup Maksimilijan Matjaž o sinodalnim događanjima u Crkvi. Također, hodočastili su u Hrvatsko nacionalno marijansko svetište u Mariji Bistrici.
Tekst: Marko Domiter
Fotografije: Lojze Kozar


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika