Od:
Do:

Svečano zavjetovanje Molvarke s. Marije Pavline (Katarine) Žufika

Svečano zavjetovanje Molvarke s. Marije Pavline (Katarine) Žufika ZADAR, 29.5.2022.
U crkvi sv. Marije u Zadru u nedjelju 29. svibnja molvarka s. Marija Pavlina (Katarina) Žufika svečano se zavjetovala Trojedinom Bogu Ocu, Sinu Isusu Kristu i Duhu Svetom te primila monaško posvećenje.

Euharistijsko slavlje predslavio je opat Jeronim Marin, OSB iz Samostana sv. Kuzme i Damjana na Ćokovcu, predsjednik Slavenske benediktinske kongregacije sv. Vojtjeha Adalberta.

Tijekom obreda posvećenja sestra prima znakove svojega posvećenja Bogu. Jedan od znakova je i prsten koji prima uz riječi: ,,Primi prsten, zaručnice vječnoga Kralja: čuvaj netaknutu vjernost svome Zaručniku da zaslužiš biti uvedena na svadbu vječne radosti.''

Za sestru svećenik moli: ,,Gospodine Bože i Oče naš svemogući, zahvaljujemo ti, što slijedeći svoj naum ljubavi, izabireš ljude da budu tvoji sveti i neporočni sinovi u Kristu. U njemu tvoj očinski glas do svih dopire, da bi svi poslušni tvome glasu i vjerni tvome savezu, postali živa hvala tvojoj milosti.

Još više se uzdiže naša hvala k tebi, Gospodine Bože i Oče naš svemogući, jer ti si htio da ova služba ljubavi, kojom Krist okuplja sve ljude u zajedništvu Crkve, svoje Zaručnice, bude življena kao najdublja stvarnost i cjelovit odgovor zaručničkog darivanja onih koje si ti u svom promislu izabrao da u svijetu budu živa slika tvoje Crkve. Mi ti, Gospodine, danas predstavljamo i svečano tebi posvećujemo ovu kćer tvoju i sestru našu Mariju Pavlinu koja, zahvaćena tvojom ljubavlju što joj se u Kristu očitovala i osnažena snagom Duha Svetoga, želi savezom vječnim uz tebe posve prionuti.

Primi, Oče sveti, ovu sestru našu koja ti se predaje u prinosu tvoga Sina; ujedini je s Kristom ljubavlju koja ne pozna drugih darivanja; posveti je da bude hram Duha Svetoga u duši i tijelu; da dubokom vjerom utemeljena na stijeni bude u svijetu jasno i trajno svjedočanstvo tvoje ljubavi...”

S. Marija Pavlina rođena je 8. svibnja 1989. godine, od roditelja Drage i Slavice kao drugo od četvero djece. Dolazi iz Repaša u Podravini, mjesta koje pripada Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama u Varaždinskoj biskupiji. Krštena je u župi Uznesenja BDM 15. srpnja 1989., gdje je primila Prvu pričest 16. svibnja 1999., a Svetu potvrdu 1. lipnja 2003. godine. U zajednicu benediktinki sv. Marije u Zadru s. Marija Pavlina ušla je u novicijat 31. svibnja 2017., a 9. lipnja 2018. položila je privremene trogodišnje zavjete te 29. 5. 2022. svečane vječne zavjete.

Na svečanosti monaškog posvećenja sudjelovala je rodbina s. Marije Pavline sa župnikom njezine rodne župe o. Zdravkom Tubom.

Sestra Marija Pavlina primila je mnogo čestitki, izdvajamo: ,,Darom svete milosti u Njemu si pronašla mirnu luku. U blagoslovljenim svitanjima zahvaljuj radosno na redovničkim plodovima svakog novog dana, a smiraji neka u molitvi svete tišine odmaraju korake tvoga redovničkog života. Blagoslovljeno je danas tvoje: ,,Evo me, dolazim!'', spreman odaziv glasu Njegova poziva koji si čula u srcu. Milost i mir neka i dalje ostanu darovi ustrajnosti koji će te voditi na tvome redovničkom putu.'' A.K.

Zahvalni za dar života i poziva naše s. Marije Pavline preporučamo je zagovoru i zaštiti naše Majke Božje Molvarske, poručuju iz Župe Molve.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika