Od:
Do:

Susret varaždinskog biskupa Bože Radoša s predsjednicom Uprave Podravke d.d. Martinom Dalić

Susret varaždinskog biskupa Bože Radoša s predsjednicom Uprave Podravke d.d. Martinom DalićVARAŽDIN, 15. 12. 2023.
U Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu u petak, 15. prosinca 2023. godine susreli su se mons. Bože Radoš, varaždinski biskup i dr. sc. Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke d.d.

Zajedno s biskupom Radošem susretu su nazočili mons. Josip Mrzljak, biskup u miru, vlč. Tomislav Petrić, župnik Župe sv. Nikole biskupa u Koprivnici i preč. Ivan Rak, kancelar biskupije. U pratnji predsjednice Uprave Martine Dalić bili su g. Ivan Ostojić, član Uprave, g. Mario Jerković, direktor Sektora za upravljanje imovinom i g. Robert Bačaj, direktor Sektora poljoprivrede.

Tijekom susreta biskup Radoš, ujedno predsjednik Hrvatskog Caritasa, zahvalio je predsjednici Uprave Podravke Dalić na susretljivosti koju je Podravka pokazala u akcijama Hrvatskog Caritasa, osobito u donaciji i suradnji kod nabavke hrane za ljude na potresom pogođenim područjima u Turskoj i Siriji. Predstavio je Caritasovu akciju „Za 1000 radosti“ koja se provodi na nacionalnom planu pod sloganom „Na strani dobra“. Biskup je, također, primijetio kako je srce simbol Podravke, a Podravka je srce koje podržava život ljudi koji su vezani za nju. Čestitao je predsjednici Uprave Dalić na dobivanju nagrade Zagrebačke burze u dvije kategorije: dionica s najvećim prometom i dionica godine prema izboru javnosti. Biskup je izrekao zahvalu što je Podravka potpora koprivničkim župama u njihovim karitativnim akcijama, što prepoznaje njihove potrebe, što i na taj način prati život svojih zaposlenika.

Predsjednica Uprave Dalić čestitala je biskupu na 30 godina djelovanja Hrvatskog Caritasa. Zahvalila je što je Podravka prepoznata kao tvrtka koja zbog svoje djelatnosti može pokazati svoju emociju i privrženost ljudima u potrebi. Istaknula je da je Podravka velika tvrtka u malome gradu, u kojoj radi više članova iz jedne obitelji i na taj način postaje dio života jedne lokalne zajednice. Zahvalila je biskupu što je krajem prošle godine posjetio pogon Podravke jer je to bio drag susret i radnicima koji su ga susreli na svojim radnim mjestima. Istaknula je napredak Podravke, osobito u brizi za radnike, kako bi im se omogućile veće plaće, sa željom da i u narednom vremenu porastu.

Tijekom susreta potpisan je Ugovor između Podravke d.d. i Župe svetog Nikole - Koprivnica o zakupu poljoprivrednog zemljišta te se razgovaralo o nastavku daljnje suradnje na svim razinama. Biskup sa svojim suradnicima čestitao je Božić gđi Dalić i njezinim suradnicima i zaželio blagoslovljenu novu 2024. godinu.
Marko Domiter


Slika
Slika