Od:
Do:

Susret ministranata u župama Đurđevačkog dekanata

Susret ministranata u župama Đurđevačkog dekanataNOVO VIRJE, 8. 10. 2016. 
U subotu 8. listopada u župi sv. Josipa u Novom Virju održan je susret ministranata župa Đurđevačkog dekanata. Ovaj susret je do sada bio najbrojniji po sudionicima, jer je pristiglo više od 100 ministranta iz župa dekanata, a ujedno je bio i prvi susret u biskupiji na koji su došli ministranti iz svih župa jednog dekanata.

Domaćin i organizator susreta bio je vlč. Krunoslav Milovec, župnik u Novom Virju, zajedno s voditeljem susreta vlč. Sinišom Dudašekom.

Susret je započeo u 9 sati u župnoj crkvi molitvom, pjesmom i svjedočenjem o duhovnom pozivu, koje je iznio vlč. Siniša Dudašek. Po primjeru vlastita života, vlč. Dudašek je posvjedočio kako Bog onoga na koga je stavio svoju ruku i odabrao ga da bude svećenik (redovnik ili redovnica), nikada neće prestati voditi i uklanjati zapreke do ostvarivanja duhovnog zvanja. Posvjedočio je kako je najsretnija ona osoba koja se ostvari u onom pozivu ili zvanju u koje ga Bog zove ili treba, a put do toga je put učenja, molitve, rada i ustrajnosti. Ohrabrio je i pozvao mlade da se bez straha odazovu i krenu na put za Kristom po svetim duhovnim zvanjima.

Nakon molitveno-svjedočkog programa pod vodstvom vjeroučitelja, vjeroučiteljica i svećenika ministranti su u grupama razgovarali o važnosti i ulozi svećenika u društvu, te su izrađivali poticajni plakat za sveta duhovna zvanja.

Nakon zajedničkog plenuma u crkvi, na kojem je svaka grupa ukratko objasnila plakat koji su izradili, molitve, podjele zahvalnica i prigodnog dara te ručka i sladoleda, kojima ih je počastio župnik Milovec, uslijedilo je sportsko popodne na dva odvojena igrališta za graničar i nogomet, a druženje se kroz sport nastavilo do kasnih popodnevnih sati.