Od:
Do:

​Susret Kursiljo zajednice Ivanec s hodočasnicima Kursiljo zajednice iz Kanade

​Susret Kursiljo zajednice Ivanec s hodočasnicima Kursiljo zajednice iz Kanade IVANEC, 18. 9. 2023.
Kursiljo zajednica iz Ivanca imala je jedinstvenu priliku u ponedjeljak, 18. rujna, da na svoj redoviti susret primi članove Kursiljo zajednice iz Kanade, koji su protekla dva tjedna bila na svom hodočašću po Hrvatskoj i BiH.
Sa svećenikom father Gary-em hodočasnika je ukupno bilo 22. Susret je započeo zajedničkim misnim slavljem, kojeg je predvodio ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec uz koncelebraciju duhovnika Kursiljo zajednice vlč. Petra Mlakara,u kojem se Gospodin slavio na hrvatskom i engleskom jeziku, dok se molitva „Oče naš“ molila na latinskom jeziku. 

Nakon mise uslijedio je zajednički susret u župnoj dvorani, gdje je uz otpjevanu himnu Kursilja De colores i kratku prezentaciju, gostima prestavljena misija  Kursilja u Hrvatskoj, rad zajednice i način na koji okuplja svoje članove. S druge strane, kako izgledaju Kursiljo susreti „na drugoj strani svijeta“ ispripovijedao je Marijan Čosić.

„Odričemo se sebe, dopuštamo Gospodinu da nas preobrazi i darujemo se drugima“, riječi su kojima je Čosić predstavio zajednicu iz Hamiltona. Iako su neki članovi zajednice međusobno jako udaljeni (više stotina, pa i tisuću kilometara) redovito mjesečno održavaju uživo svoje susrete, dok se oni udaljeniji na susret uključuju online putem zoom-a. Način rada njihove zajednice vrlo je sličan hrvatskom, pa je prihvaćen prijedlog rektora zajednice Dražena Krtanjeka da u svoj molitveni sat uključe jedni druge i tako kao zajednica upućuju molitve zajedničkom nebeskom Ocu za rast u vjeri, za zajedništvo, ali i za sve potrebe i nakane.

Na kraju susreta zajedničkom molitvom zahvalili su Gospodinu na susretu i darovanom  zajedništvu koje je sve duhovno obogatilo te su se uz blagoslov vlč. Petra Mlakara nastavili ugodno družiti.

Ivana Cahun,
tajnica Kursiljo zajednice Varaždinske Biskupije


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika