Od:
Do:

​Središnji događaj Inicijative 40 dana za život u Čakovcu

​Središnji događaj Inicijative 40 dana za život u Čakovcu
























ČAKOVEC, 13. 3. 2023.
Za nerođene je na mjestu bdijenja ispred čakovečke bolnice, u subotu 11. ožujka, molio p. Marko Glogović iz pavlinskog samostana u Karlovcu.

P. Marko voditelj je Udruge Betlehem koja ima već sedam kuća za smještaj trudnica i samohranih majki diljem Hrvatske. Kao gorljivi borac za život održao je tribinu u Katoličkom domu. Ohrabrio je okupljene iz Inicijative da nastave biti tu za nerođene, osvijestio im je ljepotu apostolata za život te podsjetio na primjere sv. Rite, sv. Faustine, sv. Bakhite i sv. Majke Terezije.

Potaknuo ih je i zamolio da dođu moliti pred bolnicu. „Dok još imamo priliku. Dok nije kasno. Vidjeli ste kako lako dođe ključ u bravu i nema više mise. Nema više molitve pred bolnicom... Još uvijek imamo priliku i na nama je da ju iskoristimo. I stvarno, ako je pobačaj najveće zlo na svijetu, svi koji se bore na bilo koji način protiv pobačaja oni rade na rješenju najvećeg problema. Nismo svjesni koliko milosti Bog daje nama dok mu dajemo zadovoljštinu pred bolnicom za nevinu krv koja se prolijeva“, rekao je p. Marko.  

Nakon tribine i kratkog agapea, uslijedilo je misno slavlje koje je p. Marko predvodio u zajedništvu s domaćim župnikom fra Josipom Grubišićem. U propovijedi je približio Božje neizmjerno milosrđe i snagu sakramenta pomirenja. Pozvao je okupljene da se odvaže izaći iz svojih kućica, kolibica, iz svega lošeg te da zakorače u ono dobro kao što je apostolat za život.
Tekst / Foto: Marta Prekrat


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika