Od:
Do:

Raspored liturgijskih slavlja u Varaždinskoj katedrali od nedjelje Cvjetnice do svetkovine Uskrsa

Raspored liturgijskih slavlja u Varaždinskoj katedrali od nedjelje Cvjetnice do svetkovine UskrsaVARAŽDIN, 4. 4. 2021.
Liturgijska slavlja u varaždinskoj će katedrali biti prema uobičajenom rasporedu uz iznimke u slavlju Vazmenog trodnevlja.




NEDJELJA MUKE GOSPODNJE, CVJETNICA 28. 3. 2021.

Svete mise će biti po redovitom rasporedu u 7.30, 9, 11 i 18 sati.

Svečano euharistijsko slavlje s blagoslovom grančica u 9 sati predvodit će varaždinski biskup Bože Radoš uz izravni prijenos na VTV-televiziji i YouTube kanalu Varaždinske biskupije.

U ponedjeljak, utorak i srijedu Velikog tjedna svete mise su prema uobičajenom rasporedu u 7.30, 9 i 18 sati.


VELIKI ČETVRTAK, 1. 4. 2021.

Svete mise u Varaždinskoj katedrali bit će ujutro u 10 sati i navečer, u 19 sati.

Na Veliki četvrtak ujutro, biskup u katedralnoj crkvi, zajedno sa svojim svećenicima, slavi misu na kojoj će posvetit krizmeno ulje te blagosloviti bolesničko ulje, čime se očituje zajedništvo prezbitera s vlastitim biskupom. Tom prigodom svećenici obnavljaju svoja svećenička obećanja. Iznimno radi epidemioloških mjera, ove će godine sudjelovati samo svećenici iz središnjih biskupijskih ustanova, dekani, jubilarci i prošlogodišnji mladomisnici. Ovu misu posvete ulja, mons. Bože Radoš, predslavit će u 10 sati uz izravni prijenos na YouTube kanalu Varaždinske biskupije.

Slavlje vazmenog otajstva započinje misom Večere Gospodnje koja će u varaždinskoj katedrali biti slavljenja u 19 sati uz izravni prijenos na VTV-televiziji i YouTube kanalu Varaždinske biskupije. Nakon mise biti će Getsemanska ura do ponoći uz mogućnost osobne molitve i razmatranja Kristove žrtve.


VELIKI PETAK, 2. 4. 2021.

Na Veliki petak vjernici se okupljaju na slavlje Muke Gospodinove. Obred se sastoji od Službe riječi čiji sastavni dio je i navještaj Muke Gospodina našega Isusa Krista po Ivanu, drugi dio obreda je klanjanje svetom križu, a treći dio sveta pričest.

Slavlje Gospodinove Muke u varaždinskoj katedrali započet će u 15 sati uz izravni prijenos na VTV-televiziji i YouTube kanalu Varaždinske biskupije.

Podsjećamo, toga dana zapovijedani je post i nemrs.


VELIKA SUBOTA, 3. 4. 2021.

Na Veliku subotu Crkva ostaje uz grob Gospodnji razmatrajući njegovu muku, i smrt. Vazmeno bdjenje u varaždinskoj katedrali započet će u 22 sata uz izravni prijenos na VTV-televiziji i YouTube kanalu Varaždinske biskupije.


NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEG, 4. 4. 2021.

Svete mise na dan Vazma u varaždinskoj će katedrali biti prema nedjeljnom rasporedu u 7.30, 9, 11 i 18 sati. Svečano euharistijsko slavlje u 9 sati bit će izravno prenošeno na VTV-televiziji, Hrvatskom katoličkom radiju i YouTube kanalu Varaždinske biskupije.

Uskrsnoj svetoj ispovijedi u katedrali  moguće je pristupiti svakog dana za vrijeme svetih misa.