Od:
Do:

Radost slavlja sakramenta krštenja 6. djeteta u obitelji Markić

Radost slavlja sakramenta krštenja 6. djeteta u obitelji MarkićVARAŽDIN, 22. 6. 2022.
U radosnom zajedništvu s lijepim brojem mladih obitelji, roditelja s djecom koji su slavlje krštenja uveličali, umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak u crkvi Dobroga Pastira u Varaždinu, u srijedu 22. lipnja 2022. godine krstio je šesto dijete u obitelji Josipa i Danijele Markić, djevojčicu Ozanu.

Ponosna zajednica Župe sv. Fabijana i Sebastijana iskreno joj se veseli i dragom Bogu zahvaljuje na daru života, na daru obitelji i bližnjih i na daru zajedništva iz kojega proizlazi prelijepo svjedočanstvo hrabrog i radosnog življenja.

To ozračje radosti, koje je uporište karakternog i neustrašivog suživota s Bogom i bližnjima, unatoč i usprkos svim izazovima i teškoćama, istaknuo je na početku slavlja domaći župnik Ivica Cujzek pozdravljajući obitelj novokrštenice i okupljene vjernike koji ih podržavaju svojom blizinom i molitvom. Uz iskrene čestitke na otvorenosti daru života, izrazio je zahvalnost za nadahnjujući primjer autentičnog življenja vjere u obiteljskoj i župnoj zajednici.

Mons. Mrzljak na početku poticajne propovijedi naglasio je važnost sakramenta krštenja u ljudskom životu te je govorio o bitnosti obiteljskoga života utvrđenog na čvrstim evanđeoskim vrijednostima i kršćanskim krepostima. Kako je i sam spomenuo, posebno mu je bilo drago to što je na svetoj misi ministrirao brat novokrštenice Ozane, Andrija. To je mons. Mrzljaku pričinilo posebno zadovoljstvo jer ga je podsjetilo na vrijeme kada je bio župnik u Sesvetskom Kraljevcu, gdje je odrastao i ministrirao njihov otac Josip Markić. Ta slika sina koji ide očevim stopama prema oltaru Isusa Krista pokazatelj je neusporedive važnosti uzora oca i majke, roditeljske postojanosti i principijelnosti, jednom riječju svjedočanstva, što je mons. Mrzljak posebno istaknuo govoreći o potrebi prenošenja vjere na mlađe naraštaje.

Sve sudionike ova je svečanost potaknula na zahvalnost za neizmjernu ljepotu i sve bogatstvo Božjih blagoslova, napose dara obitelji, te na molitvu da radosti primanja novokrštenika u veliku obitelj Crkve bude što više. Malenoj Ozani i njezinoj obitelji Markić župna zajednica Župe sv. Fabijana i Sebastijana još jednom i ovim putem od srca čestita sa željom da ustraju kao odvažni i radosni svjedoci vjere, nade i ljubavi Kristove.

 
Ivica Cujzek


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika