Od:
Do:

Prvo Dječje ljeto u župi svete Marije Magdalene u Ivancu

Prvo Dječje ljeto u župi svete Marije Magdalene u Ivancu IVANEC, 27.6.- 29.6.2022.
Tri su dana župnim dvorištem i vjeronaučnom dvoranom u župi sv. Marije Magdalene u Ivancu odjekivali povici, čulo se navijanje, pjesma i smijeh 50-orice sudionika 1. Dječjeg ljeta koje je organizirano za učenike od 1.- 4. razreda u razdoblju od 27. 6. - 29. 6. 2022. godine.

Svakodnevni susreti od 10 do 17 sati bili su ispunjeni pjesmom, molitvom, katehezom, poslijepodnevnim kinom,  zajedničkim druženjem, raznim ljetnim i vodenim igrama,  kreativnim radionicama i neizostavnim nogometnim duelima. Susret je započeo molitvom i učenjem himne koju su djeca razdragano pjevala svaki dan po nekoliko puta. Za pjesmu i dobro raspoloženje bila je zadužena učiteljica Jelena. Nakon upoznavanja kroz razne igre slijedila je kateheza.

Vjeroučiteljica Nataša pripovijedala je biblijske priče o Joni, Pozivu apostola i Oluji na moru. Nakon toga uslijedile su kreativne radionice koje su vodile s. Ivana i vjeroučiteljica Silvija tematski povezane sa pričama (izrada kita od papira, ribice kao privjesci, morsko podzemlje od plastelina, brodići od papira) i mnoge ljetne i vodene igre (utrka brodića, vodeni baloni, neobično kuglanje, pletemo mrežu, gađanje spužvom, alka, gađanje mete).

Nakon ručka malo smo odmorili uz kino i crtiće drage nam Super knjige te se rashladili u župnoj crkvi uz molitvu krunice. Potom je slijedio najzanimljiviji dio „Potraga za blagom“ koju je osmislila naša suradnica Lucija a igrala se kroz sva tri dana. Kreativni i zanimljivi zadaci oduševili su sve sudionike tako da im ni velika vrućina nije smetala da izvrše sve postavljene zadatke.

Na kraju su oni kojima je ostalo energije zaigrali nogomet a ostali zdušno navijali.

Zahvaljujemo župniku vlč. Kristijanu na hvalevrijednoj inicijativi, svima koji su doprinijeli organizaciji i provedbi ovog kreativno- duhovnog susreta: vjeroučiteljicama s. Ivani, Silviji i Nataši, suradnicama Luciji i Jeleni, animatorima i logističkoj potpori te obitelji koja je počastila ručkom sve sudionike kroz dva dana.

Uz riječi himne susreta „Na Tvoju riječ kapetane“ vjerujemo da će svoj djeci koja su uživala ta tri dana sve proživljeno biti na korist i da će nakon ovakvog iskustva zajedništva Crkvu doživljavati bližom.

Nataša Roginek
 
 
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika