Od:
Do:

Proslava titulara župe svetog Franje Asiškog u Velikom Bukovcu – Ferenčevo

Proslava titulara župe svetog Franje Asiškog u Velikom Bukovcu – FerenčevoVELIKI BUKOVEC, 4.10.2022.
U utorak 4. listopada župa Veliki Bukovec proslavila je svoga nebeskoga zaštitnika utemeljitelja Franjevačkoga reda, svetoga Franju Asiškog.

Samom slavlju prethodila je trodnevnica koju su predvodili svećenici koji su se odazvali župnikovom pozivu. U subotu misu u 19.00 sati predslavio je vlč. Kristjan Stojko župnik u Ludbregu i upravitelj Svetišta Predragocjene Krvi Kristove. Na propovijedi je naglasio životopis svete Terezije od Djeteta Isusa i pozvao osobito mlade da nasljeduju njezin primjer i poziv na molitvu za duhovna zvanja. Na misi je pjevao Zbor Mlagih IHTIHS iz Velikog Bukovca koji animira vjeroučiteljica Marija Međimurec.

Drugi dan Trodnevnice na dvadeset i sedmu nedjelju kroz crkvenu godinu predvodio je vlč. Matija Vonić župnik u Jalžabetu. Misu je svojim pjevanjem uzveličao župni zbor sv. Elizabete Ugarske u Jalžabetu gdje je sadašnji župnik vlč. Josip Vidović bio župnik dvanaest godina. Vlč. Vonić je usporedio ovaj kraj koji je predvodnik u uzgoju cvijeća s legendom o cvijeću koje se pojavilo u pregači svete Elizabete.

U ponedjeljak uoči same proslave svetoga Franje misu u 18.00 sati i obred preminuća svetoga Franje predvodio je fra Franjo Jasenović otac franjevac iz samostana sv. Antuna Padovanskog iz Koprivnice koji je po prvi put Bukovečku župu uveo u Obred Preminuća oca sv. Franje Asiškog.

Na sam blagdan u utorak 4. listopada župnik Vidović je služio ranu misu u 8.00 sati za domaćice dok je središnje misno slavlje u zajedništvu svećenika ludbreškog dekanata predvodio mons. Milan Stipić, biskup križevačke eparhije. U prepunoj crkvi svojom pastirskom riječju potaknuo je okupljeni puk na nasljedovanje puta svetoga Franje kao i na svjedočenje vjere u ovom vremenu i mjestu u kojem živimo. Na kraju toga prekrasnoga dana vlč. Josip Vidović imao je misu Zahvalnicu i za sve one koji su toga dana radili. Na misi je pjevao zbor mladih. Nakon mise bila je svečana sjednica Općine Veliki Bukovec.
Tekst: vlč. Josip Vidović
 
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika