Od:
Do:

Proslava sv. Benedikta u Donjim Mostima

Proslava sv. Benedikta u Donjim MostimaDONJI MOSTI, 9. – 11. 7. 2023.
U župni sv. Benedikta opata u Donjim Mostima u nedjelju, 9. srpnja, župna zajednica je započela duhovnu pripravu za svetkovinu zaštitnika svoje župe, sv. Benedikta. Duhovnu obnovu vodio je vlč. Siniša Paušić, svećenik Đakovačko osječke nadbiskupije, župnik u Podravskim Podgajcima.

Kroz dva dana  priprave i na samu svetkovinu sv. Benedikta, u utorak 11. srpnja, propovjednik je u navještaju Božje riječi pošao od dijagnoze društva i stanja naše zapadne civilizacije, konstatirajući evidentnu eroziju vrijednosti i duha u današnjoj Europi. Potom je sv. Benedikta koji je svojim životom udario ne samo temelje zapadne civilizacije, nego i temelje redovničkog života i duhovnosti u zajednici Crkve,  predstavio kao podsjetnik i model u kojem i  u današnjim izazovima svijeta i društva koji se sustavno rastače u svom identitetu i vrijednostima mi kršćani imamo odgovornost za izgradnju Kristova Kraljevstva. Kao što je sv. Benedikt postavio temelje Crkvi i društvu i danas smo kao vjernička zajednica, Crkva mi najodgovorniji da svojim svjedočanstvom života po Evanđelju budemo istinski obnovitelji Crkve i društva po mjeri evanđelja.

Svakog dana nakon slavlja svete mise koju su pjesmom uljepšali zborovi iz susjednih župa Kapele i Novigrada Podravskog, uslijedila je pobožnost sv. Benediktu.

Na samu svetkovinu 11. srpnja svečanu koncelebriranu misu u zajedništvu sa svećenicima dekanata kao i Varaždinske te susjedne Bjelovarsko križevačke biskupije predvodio je vlč.  Siniša Pušić, te još jednom ponudio okupljenima u propovijedi sv. Benedikta kao putokaz u ovom vremenu koji nas podsjeća kako ćemo mi danas kao sv. Benedikt onda ponovno priznati i oživjeti kršćanstvo kao temelj Europe.
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika