Od:
Do:

Proslava stote obljetnice od podignuća kapele Srca Isusova u Imbriovcu

Proslava stote obljetnice od podignuća kapele Srca Isusova u ImbriovcuIMBRIOVEC, 7.11.2021.
Procesijom kroz selo Imbriovec Jalžabetski u župi sv. Elizabete Ugarske, Jalžabet te svečanom svetom misom u nedjelju 7. studenog proslavljena je stota godišnjica od izgradnje kapele Srca Isusova u Imbriovcu. Kapela je podignuta 28. svibnja 1921. godine po želji žitelja Imbriovca i kao zavjet Fabijana Pavličevića koji se vratio živ iz I. svjetskog rata. U procesiji su sudjelovali mještani Imbriovca i župljani Župe Jalžabet: članovi svih Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Općine, Kulturno umjetničko društv Elizabeta, ministranti, svećenici, načelnik Općine gosp. Rajko Solar i Predsjednik Općinskog Vijeća gosp. Siniša Sreček te drugi hodočasnici. Svečanu svetu misu u 11 sati predslavio je biskup u miru mons. Josip Mrzljak budući da je bjelovarsko – križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak završio u samoizolaciji.

Biskup Josip Mrzljak u propovijedi je vjernicima približio prolaznost ovoga vremena i aktualizirao nedjeljno evanđelje pritom uspoređujući siromašnu udovicu iz evanđelja s naraštajem koji je gradio Kapelu, koji se unatoč svim nevoljama zavjetovao i izvršio Zavjet dajući sav svoj žitak, baš poput udovice, da bi sama Kapela svima pokazala kamo to mi kao vjernici i putnici idemo. A idemo prema nebu, rekao je biskup, i zato se postavio ovaj tornjić na Kapeli da ovaj križ na vrhu zaustavi naše poglede od suvišnog te nas uputi kamo to moramo upućivati svoje poglede. Postavljeno je i zvono koje zvoni da čujemo poziv na molitvu, na zajedništvo, kako s Bogom tako i međusobno. Zato je lijepo slaviti jubilej jer nas on povezuje i spaja. Želimo onu baštinu koju smo primili kao Zavjet sačuvati i za buduće naraštaje, govorio je mons. Mrzljak.

Na kraju mise župnik vlč. Josip Vidović u prigodnom je govoru uputio zahvalu biskupu Josipu Mrzljaku na dolasku, zatim fra Goranu Malenici gvardijanu samostana sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu na vođenju Trodnevne duhovne priprave kao i fra Branku Kosecu i vlč. Tomislavu Antekoloviću koji su koncelebrirali na svečanoj svetoj misi. Vlč. Vidović posebno je zahvalio domaćem sinu svećeniku vlč. Mislavu Mikacu koji je priredio prigodnu brošuru o kapeli u Imbriovcu. Riječi zahvale izrečene su i mještanima, donatorima koji su prionuli poslu te ofarbali i obnovili kapelu Srca Isusova kao i elektrificirali zvono na Kapeli. Vlč. Vidović zahvalio je i Župnom zboru sv. Elizabeta kao i svim društvima, osobito Klubu žena Imbriovec, koji su ovaj događaj učinili posebo svečanim te Općini i načelniku.

Nakon svete mise Općina Jalžabet i Klub žena Imbriovec priredili su ručak za goste i uzvanike prigodom čega su župnik Vidović i biskup Mrzljak podijelili prigodne Zahvalnice zaslužnim pojedincima i obiteljima za doprinos pri obnovi Kapele.
 


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika