Od:
Do:

Proslava nedjelje Srpnjice u Molvama

Proslava nedjelje Srpnjice u MolvamaMOLVE, 3. 7. 2022.
U Marijinu svetištu u Molvama 3. srpnja proslavljena je nedjelja Srpnjica, kojom su se vjernici spomenuli 121. obljetnice blagoslova zavjetne kapelice u kojoj se čuva čudotvorni kip Majke Božje Molvarske.

Na vanjskom dijelu svetišta kod zavjetne kapelice euharistijsko slavlje predvodio je o. Miljenko Hontić, provincijalni ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca uz koncelebraciju o. Zdravka Tube, župnika i čuvara svetišta. Na početku mise o. Miljenko podsjetio je kako se blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije nekada slavio na prvu nedjelju u srpnju koja se u Molvama posebno slavi kao spomen prijenosa čudotvornog kipa Majke Božje Molvarske iz župne crkve u zavjetnu kapelicu.

Čudotvorni kip Majke Božje Molvarske čuva se u ovoj kapelici i vjernici ga o svetkovini Uznesenja BDM na nebo u procesiji svečano prenose u župnu crkvu. Vjernici već nekoliko stoljeća hodočaste u Molve, a danas dolazeći Majci utiru hodočasničke staze na Putu sv. Jakova – Camino Podravina i Marijanskog zavjeta za Domovinu.
 
Tekst: Zdravko Tuba
Fotografije Tanja Maleš


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika