Od:
Do:

Proslava Duhova u kapeli Sv. Duha u Prigorcu

Proslava Duhova u kapeli Sv. Duha u Prigorcu PRIGOREC, 23. 5. 2021.
Ovogodišnja priprema za Duhove započela je u devetnicom Duhu Svetom 14. svibnja, nakon svetkovine Uzašašća Gospodinova. Svakog dana lijepi broj vjernika okupljao se u kapeli Sv. Duha. Svete mise u devetnici predvodili su preč. Josip Hadrović, pastoralni pomoćnik u ivanečkoj župi, p. Davor Lukačević, misionar Krvi Kristove i župnik Kristijan Stojko.

Tijekom svetih misa pjevao je zbor pod vodstvom časne sestre Adeline Kovačević. Duhovsko bdjenje pjesmom i molitvom animirao je zbor mladih Svijetlo svijeta pod vodstvom Lucije Šambar. U takvom prekrasnom okruženju u kojem priroda odiše jednom posebnom čarolijom, vrlo je lako doživjeti i susresti Boga.

Svečanu sveti misu na svetkovinu Duhova predvodio je mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup u miru. U svojoj propovijedi istaknuo je važnost Crkve kao zajednice u kojoj svi zajedno plovimo nošeni Duhom Svetim kroz sve nevolje koje se događaju u životu prema Nebu. Crkva nije udruga, ona nije politička stranka, ona je djelo Duha Svetoga u kojoj se nalaze grešni ljudi koji traže put prema Nebu istaknuo je biskup Mrzljak.

Na kraju svete mise vjernici sela Prigorec darovali su biskupu košaru domaćih proizvoda i Gospu koju je isheklala jedna vjernica.

Na duhovski ponedjeljak svetu misu u kapeli sv. Duha u zajedništvu s ostalim svećenicima predvodio je vlč. Filip Marić, župnik sv. Nikole u Jastrebarskom.
 
Kristijan Stojko
 
Više o kapeli Svetog Duha u Prigorcu i devetnici Duhu Svetom u župi Ivanec možete pogledati i u emisiji Vjera i nada emitiranoj proteklog vikenda na VTV televiziji i Laudato TV.