Od:
Do:

Proslava 10. obljetnice svećeničkog ređenja u Bistri

Proslava 10. obljetnice svećeničkog ređenja u Bistri
BISTRA, 3. 7. 2023.
Svećenici Zagrebačke nadbiskupije, Bjelovarsko-križevačke i Varaždinske biskupije zaređeni 2013. godine okupili su se u ponedjeljak, 3. srpnja, u Župi sv. Nikole u Bistri povodom 10. obljetnice svećeničkog ređenja.
Svećenici su se okupili u jutarnjim satima, a u 11 sati su slavili zajedničku misu s okupljenim narodom. Misno slavlje predvodio je vlč. Ivan Bingula koji je trenutno na studiju crkvene glazbe u Beču. Propovijed uputio je vlč. Nikola Markušić, župnik župe Majke Božje Fatimske u Orehovici.

„Često vlastitu vjeru znamo uspoređivati s vjerom drugih ljudi, i na različite načine sebe želimo pokazati kao bolje, a ostale kao manje vjerne, opravdavajući neke svoje nedostatke usporedbom s nekima koji su gori od nas. Takvo razmišljanje nije najbolji put za naš kršćanski i svećenički život. U primjeru apostola Tome vidimo kako uvijek trebamo tražiti blizinu s Uskrslim Gospodinom, osluškivajući Isusove riječi ‘Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju’. Oslonimo se na ono što nam donosi Evanđelje i tradicija Crkve kako bismo ojačali svoju vjeru, neka nas apostol Toma zagovara na našem putu da zauvijek ostanemo vjerni i odani službi koju smo primili”, istaknuo je vlč. Markušić.

Na kraju misnog slavlja župnik domaćin vlč. Baršić predstavio je slavljenike okupljenim župljanima.

Svećenici koji su sudjelovali na ovom jubilarnom slavlju su vlč. Kristijan Stojko, župnik Župe Presvetoga Trojstva u Ludbregu, vlč. Siniša Blatarić, vlč. Nikola Markušić, župnik Župe Majke Božje Fatimske u Orehovici, vlč. Mijo Posavec, župnik Župa Duha Svetoga Veliki Grđevac i sv. Ladislava kralja u Ladislavu, vlč. Mario Kaniški, župnik Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Drnju, vlč. Filip Pavlović, upravitelj Župe bl. Augustina Kažotića u Lupoglavu, vlč. Marko Baršić, upravitelj Župe sv. Nikole biskupa u Bistri i vlč. Ivan Bingula koji je na studiju crkvene glazbe u Beču.

Nakon misnog slavlja svećenici su ostali na zajedničkom objedu i druženju.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika